Preminuo country muzičar Guy Clark

Izvor: BalkanRock.com, 17.Maj.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo country muzičar Guy Clark

Gaj Klark, jedan od najznačajnijih predstavnika teksaškog i odmetničkog kantri zvuka (outlaw country), preminuo je danas u svojoj 74. godini.

Klark je rođen 1941. godine u Zapadnom Teksasu. Karijeru je započeo stvarajući pesme za druge autore, a 1975. objavljuje i debi album Old No. 1, na kom se nalaze hitovi poput L.A. Freeway i Desperados Waiting For The Train. U to vreme je već uveliko živeo u Nešvilu, jednoj od prestonica kantrija. Iste godine >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << kad se pojavio debi album, sniman je i čuveni dokumentarni film Heartworn Highways, objavljen tek 1981, koji prikazuje neke od začetnika odmetničkog kantrija, među kojima su Klark, Tauns Van Zant i Stiv Erl.

Godine 2011. se pojavio album sa obradama Klarkovih pesama, This One’s For Him: A Tribute To Guy Clark, na kom su učestvovali neki od ponajboljih kantri i folk muzičara u ovom trenutku. Taj album je proglašen najboljim amerikana albumom te godine.

Dve godine kasnije Klark objavljuje svoj poslednji album, My Favorite Picture Of You, posvećen njegovoj pokojnoj supruzi. Album je osvojio nagradu Gremi u kategoriji za najbolji folk album.

Gaj Klark je preminuo u Ostinu, u rodnom Teksasu, nakon duge borbe sa kancerom.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Umro Gaj Klark

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2016

Teksaški kantautor Gaj Klark, dobitnik najvećeg priznanja američke muzičke industrije - nagrade "Gremi", 2014. godine za album "My Favorite Picture Of You", umro je danas u svojoj kući u Nešvilu, u 75. godini...Klark je autor hitova "L.A. Freeway" i "Desperados Waiting For A Train" i sa Taunsom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.