Poznati detalji ovogodišnjeg Guitar Art festivala

Izvor: BalkanRock.com, 11.Feb.2017, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati detalji ovogodišnjeg Guitar Art festivala

Osamnaesto po redu izdanje Guitar Art festivala održaće se od 20. do 25. marta, pod sloganom “Integracije“. Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala gitare u svetu, sa preko 100 učesnika iz 20 zemalja sveta. Tokom šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << koncertom“Fuzija latinoameričke klasike”, kojiće se održati u Zadužbini Ilije M. Kolarca 20.marta. Na koncertu će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aussel, bandoneonista AleksandarNikolić i kamerni orkestar Anima Musicae iz Mađarske.

Živa legenda svetske gitare, Tommy Emmanuel nastupiće 23.marta u Sava Centru. Biće to prilika da publika premijerno čuje neke numere sa aktuelnog albuma “It’s Never Too Late“.

Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda. Treba istaći trenutno najbolje predstavnike savremene španke scene Ultra High Flamenco, koji će po prvi put nastupati u Srbiji sa poznatnom flamenko plesačicom Rosario Toledo,zatim koncert Giorgos Georgopulus kvarteta koji donosi urban buzuki zvuk kroz grčke tradicionalne melodije i koncert svestranog gitariste i nesvakidašnjeg talenta Bojana Ivanovskog sa premijerom njegovog autorskog projekta “A Whole New World”.

Pored tradcionalnog klasičnog programa, festival ove godine predstavlja poseban umetnički projekat “Gitarske Integracije“, koji okuplja klasične gitariste u usponu iz bivših 6 jugoslovenskih republika. Tokom festivala oni će održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog dela. Italijanski kompozitor Carlo Domenikoni, komponuje premijeru za 6 gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić, Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski izvesti na svečanom zatvaranju festivala 25. marta u Domu omladine Beograda.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava Centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline. Cene ulaznica za  koncert Tommy Emanuela kreću se od 1.590 do 3.990 dinara. Ulaznice za svečano otvaranje festivala u Zadužbini Ilije M. Kolarca kreću se od 600 do 1.200 dinara, dok se cene ulaznica za koncerte u Domu omladine Beograda kreću od 600 do 900 dinara.

Kompletni program festivala izgleda ovako:

ponedeljak, 20. mart – Zadužbina Ilije M. Kolarca

20.00 – Roberto Aussel, Aleksandar Nikolić & Anima Musicae kamerni orkestar

utorak, 21. mart – Dom omladine (Velika sala)

18.00 – Sanel Redžić

19.00 – Nemanja Ostojić

21.00 – Bojan Ivanovski Jobby

sreda, 22. mart – Dom omladine (Velika sala)

18.00 – Darko Bageski

19.00 – Srđan Bulat

21.00  – Giorgos Georgopoulos kvartet

četvrtak, 23.mart– Sava Centar (Velika sala)

20.00 – Tommy Emmanuel

petak, 24. mart – Dom omladine (Velika sala)

18.00 – Radoš Malidžan

19.00 – Mak Grgić

21.00 – Ultra High Flamenco & Rosario Toledo

subota, 25. mart – Dom omladine (Velika sala)

20.00 – Carlo Domeniconi & Gitarske integracije

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.