Pixies najavili album “Head Carrier” (audio)

Izvor: BalkanRock.com, 06.Jul.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pixies najavili album “Head Carrier” (audio)

Bend Pixies najavljuje svoj novi album, prvi nakon ponovog ujedinjenja pod nazivom “Head Carrier” koji će biti objavljen 30. septembra (Pixiesmusic/Play It Again Sam).

Album će imati 12 pesama koje će sjedinjavati bendov jedinstven izraz miksovan od surealizma, psihodelije, disonance i surf rocka a producirao ga je Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood).

Na sajtu pixiesmusic.com moguće je osetiti atmosferu novog albuma i preslušati prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << singl “Um Chagga Lagga“. Album će imati originalni artwork dugogodišnjeg umetničkog direktora benda, legendarnog Vaughana Olivera.

Nakon objavljivanja albuma, Pixies će krenuti na svetsku turneju koja će startovati 15. novembra u Beču.

“Bio je pravi luksuz za nas da imamo dosta vremena da snimimo nove pesme,” izjavio je bubnjar Daid Lovering. “Znali smo sve pesme unapred i unazad pre početka snimanja tako da nam je trebalo duplo duže da snimimo ovaj album nego kad smo snimali Indie Cindy. A bilo je sjajno raditi sa Tomom… počeo je sa nama u pre-produkciji i imao je veliku ulogu da nas drži fokusirane na stvaranje najbolje muzike koju možemo.”

Kao dodatak, bend je zvanično uvrstio basistkinju Paz Lenchantin u svoj sastav. Lenchantin je nastupala na turnejama sa bendom od januara 2014. a njen sanjivi sopran može da se čuje u pesmu “All I Think About Now.”

“Bila sam jako nervozna na početku, kada sam došla na prvu probu,” – rekla je Lenchantin. “Morala sam da popunim ogromno mesto i učinim uživo izvođenja da zvuči isto kao originali. Tri godine sam provela učeći da shvatim šta znači biti Pixie i sada su moje srce, duša i ljubav ka njihovoj muzici skroz ispunjeni i osećam da sam postala Pixie. Do sada smo bili vezani za njihovu istoriju a sada nastavljamo napred!”

“Zadovoljstvo je imati Paz,” dodao je Lovering. “Ona je veoma zabavna i zabavnije nam je sada kao bendu više nego ikada.”

Sve pesme na novom albumu napisali su Pixies izuzev “All I Think About Now” koju su napisali Francis i Lenchantin.

Head Carrier imaće sledeće pesme:

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Grupa Pixies objavljuje novi album u septembru

Izvor: B92, 06.Jul.2016

Kultni američki bend Pixies najavljuje svoj novi album, prvi pravi nakon ponovog ujedinjenja pod nazivom “Head Carrier” koji će biti objavljen 30. septembra...Album će imati 12 pesama koje će zvučati kao tipična mešavina Pixies surealizma, psihodelije, disonance i surf roka a producirao ga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.