Paradise Lost, Pallbearer i Sinistro na jesen u Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 16.Jun.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paradise Lost, Pallbearer i Sinistro na jesen u Zagrebu

Metal legende Paradise Lost dolaze 14. listopada u zagrebački Boogaloo predstaviti svoj novi album “Medusa” uz goste Pallbearer i Sinistro.

Bend kojeg mnogi smatraju zaštitnim znakom doom i gothic metala, britanski Paradise Lost, nastupit će peti put u Zagrebu. 2005. i 2010. godine su nastupili u Boogaloou, 2012. u Pogonu Jedinstvo i 2015. u Vintage Industrial Baru. Ovoga puta dolaze predstaviti svoj novi, petnaesti studijski album >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << „Medusa“ koji će izaći 1. rujna. U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri Paradise Lost konstantno vladaju svjetskom metal scenom, uvijek u vrhu i uvijek aktualni, mijenjajući stilove, ali uvijek ostajući dosljedni sami sebi, pored svega toga uvijek dovoljno mistični i nedokučivi.

Imena inspiriranog istoimenom poemom Johna Miltona iz 1667., Paradise Lost svoj su put započeli 1988. Abumi “Lost Paradise” (1990), “Gothic” (1991) i “Shades of God” (1992) spadaju u death/doom metal fazu te se Paradise Lost svrstaju u začetnike tog žanra. Sa albumima „Icon“ (1993.), i „Draconian Times“ (1995.) Paradise Lost uplovljavaju u gothic metal vode i postaju svijetski poznati. Slijedi još uspješniji album „One Second“ (1997), sa kojim se približuju dark rocku i počinju upotrbljavati elektroniku što im donosi još veću popularnost. Slijedi album „Host“ (1999) na kojem su se Paradise Lost smekašli i stavili elektroniku u prvi plan. No, već na idućim albumima „Believe In Nothing“ (2002) i „Symbol Of Life“ (2002) se vračaju čvršćem zvuku, ovoga puta sa prizvukom industriala. Povratak heavy-gothic soundu donosi album “Paradise Lost” (2005). Slijede albumi “In Requiem” (2007) i “Faith Divides Us – Death Unites Us“ (2009) koji nastavljaju u istom stilu. 2015. objavljuju četrnaesti studijski album „The Plague Within“ kojim se Paradise Lost vraćaju u svoju najmračniju doom metal fazu sa početka karijere. Album je je dobio odlične kritike i odmah zauzeo visoke pozicije na top listama.

Uz nekoliko vrhunskih izdanja s hrpom bezvremenskih hitova, veliki adut Paradise Losta je taj što je gotovo kompletna postava, Nick Holmes (vokal), Greg Mackintosh (gitara), Aaron Aedy (gitara) i Steve Edmondson (bass) zajedno od samog početka.

Kao posebni gosti će na ovoj turneji nastupiti sve popularnija stoner doom metal četvorka Pallbearer iz SAD-a. Bend je svoj novi studijski album „Heartless” objavio za Nuclear Blast Records, a izdanje je dobilo odlične ocjene i u medijima i kod fanova širom svijeta. Pallbearer se trenutno nalaze na svojoj headline turneji u sklopu koje također promoviraju novi album.

Prvi će na pozornicu izaći mračna sludge doom metal kreacija Sinistro iz Portugala i dodatno upotpuniti atmosferu ovog unikatnog koncertnog događaja. Oni i dalje promoviraju svoj prošlogodišnji album „Semente” koji je objavljen pod okriljem Season of Mist etikete.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica su sljedeće: akcijska cijena od 130 kn do 1. srpnja, od 2. srpnja će ulaznice koštati 170 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 200 kn. Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Bar Valhalla – Tkalčićeva 25, Purgatory – Ozaljska 47. Dallas Music Shop Rijeka – Splitska 2A, Online: ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr. Ulaz na Dark Side of 80’s party je za posjetitelje koncerta besplatan, a za onekoji će doći samo na party će ulaz koštati 20 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.