Izvor: BalkanRock.com, 29.Avg.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzička invazija na Niš

LoveSexViolence, foto: Marko Jocić

Natupom bendova Patrias, Language.Sex.Violence, Bethor i Chaosium u klubu Black Stage, Niš se upisao na mapu osvojenih gradova Miner “Invazije sa istoka”.

Interesantno je da su svi bendovi koji su nastupili ove večeri žanrovski različiti, potiču iz različitih krajeva naše zemlje ali zajedničko im je to što sviraju autorsku muziku i okupljeni su oko istog cilja, a to je promocija muzičkog stvaralaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << malo drugačijeg od vladajućeg i nametnutog nam mejnstrima.

LoveSexViolence

Jubilarnu, dvadesetu po redu Invaziju otvorio je heavy metal bend iz Smedereva rodoljubivo-arhaičnog imena, Patrias. Ovaj autorski bend predstavio se niškoj publici čiji broj je varirao tokom večeri od osrednjeg ka solidnom za kapacitete kluba kakav je Black Stage.

Kvalitetni muzičari okupljeni pod imenom Language.Sex.Violence, branili su boje domaćeg terena. Uvek novi i neponovljivi, bar kada je vizuelni koncept (čitaj mini performans frontmena Peđe Živanovića) oko LSVa u pitanju, prenosili su neki drugačiji ali samo svoj vajb. „Šta to radiš sebi?“ gotovo upozoravajuće je odjekivala prostorom, dok su oni najuporniji pratili muzičke niti koje su dopirale sa bine uprkos nesnosnoj vrućini. „Nisam smeo da odem od tebe“, „Zidovi“… samo su dodatno intrigirali. Do kraja njihovog nastupa ostali su najuporniji boreći se protiv vreline oznojenim pivom.

Bethor

Nakon duže pauze i pozamašnog mistično-mračnog introa koji je ipak prijao na neki čudan način, na scenu stupa Bethor. Black metalci iz Mladenovca sa zavidnim stažom (Bethor je krenuo sa radom kao one man band još 2001. godine – prim. aut.), retko koga su ostavili ravnodušnim svojim nastupom. Silina i snaga u izvođenju donekle su nas, bar na tren, preneli pravo na sever Evrope, u kolevku odakle je potekao ovaj pravac. Ovakav zvuk odavno se nije čuo u gradu na Nišavi i za prave, malobrojne ljubitelje predstavljao je pravi užitak.

Invaziju su zaokružili jagodinski trešeri Chaosium koji su temperaturu u klubu Black Stage skoro doveli do ključanja. Doduše, nisu napravili baš haos ali je tokom celog njihovog nastupa bilo prilično živo a spontano je nastalo i par šutki. Ovaj bend propratilo je i najviše publike. Inače, Chaosium je nastao kao projekat članova jagodinskog benda Alister, a ko je pratio njihov rad, zna o koliko kvalitetnim muzičarima je reč. Za sam kraj, bendu Chaosium na bini se priključuju „Pupko“ (Marko Jocić) i „Čupko“(Nikola Petrović), članovi niškog benda Marica i zajedničkim snagama priređuju pravu eksploziju na bini.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.