Kratki rezovi (jun 2015)

Izvor: BalkanRock.com, 15.Jul.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (jun 2015)

Ovakve redovne rubrike naravno imaju rok za slanje. I ovog puta je malo falilo da zagazim u sam kraj meseca što bi automatski značilo dvobroj kao prošli put. Razlog? Mogao bih recimo da se vadim na Exit, ali pošto me sem par imena ništa nije preterano zanimalo iskulirao sam ga bez kajanja tako da to otpada. More? Brzinski rešio to sredinom juna zazidan u hladovinu suncobrana, premazan faktorima za bebe, cirkajući pivo i gledajući cene skija na netu. Šta onda? Nisam siguran…

Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << da je u pitanju novinarski sindrom iz filmova i knjiga. Znate ono kad glavni junak večito kasni, urednik ga smara i ovaj na kraju pošalje nešto dobro. E pa hteo sam to da probam da vidim da li će slanje u zadnjem trenutku uticati na poboljšanje kvaliteta teksta. Mrka kapa kol’ko vidim. U međuvremenu sam u Keri Bredšo stilu sa svojim prijateljima brančovao u nekom od elitnih niških restorana i razglabao o tome kako naći onu pravu, u kom butiku su najšarenije košulje i koja kozmetičarka najbolje čupa obrve. Dobro možda je ipak bilo kod Milančeta na kafu i rakiju uz naklapanje o tome kako će svi oni što su zaokružili OXI uskoro da linčuju Ciprasa i o tome šta se sve dobro desilo u zemlji u proteklih mesec dana…u muzičkom smislu naravno.

Eyesburn – Dream is over

Ukoliko sam dobro izbrojao ovo je 4. život popularnog benda. Pesma najavljuje novi album i ako je suditi po njoj možemo da očekujemo onu često korišćenu frazu “povratak korenima” pošto je osetno da su ovde duvačke deonice gurnute u drugi plan da bi napravile mesto gitari. Refren je jako lep takođe…



Good Ol’ Bastards – Running away

Stoner rock ekipa iz Knjaževca sa svojim pobratimima iz Fluid Undergrounda čini jednu od okosnica gitarske muzike jugoistočne Srbije. Odlično urađen prvi spot će im valjda pomoći da se probiju i dalje od pomenutog pašaluka. Ako ne, Pirke i Slave će nekom da stanu nad krevet.



Vudu Popaj – Idemo napred

Veteranu srpskog hip hopa i vlasniku i dalje neprevaziđenog albuma “Voodoo Epopeye” (1997.) ovo nije prvi put da se upušta u avanturu sa bendom. Imao je onaj period sa Sikter Felerima koji su, doduše, išli u bluz pravcu. Vudu nikad nije odlazio sa scene. Izdavao je albume, pisao knjige i stripove, ali sada je konačno na putu da se vrati na mesto koje mu pripada. Mada je refren nekako previše happy.



Kanda, Kodža i Nebojša – Šta je sa Tibetom?

KKN su sa poslednjim albumom “Volja za noć” održali visok standard na koji smo i navikli od njih. Ali konkretno ova pesma je stvarno nešto posebno. Odskače od njihovih standardnih setnijih numera sa srednjim tempom. Ovo je maltene pank stvar (ne mislim baš bukvalno) i trajanjem i brzim ritmom. Kada se na to doda odličan spot i prepoznatljiva Oliverova lirika i glas-imamo hit.



Killed a Fox – Beyond repair

Ovi ljudi zajedno sa ostatkom House of Pablo ekipe postavljaju standarde. To je jednostavno tako!



Svakako treba poslušati i:

Zayn – To think is a sin (instrumental/metal, Bjelovar)

Brigand – Zmijsko ulje (alternative/post metal, Pančevo/Beograd)

Downstroy – Illusions (groove metal, Kikinda)

Associated Act – Skori kraj (alternative/hard rock, Niš)

Samo za obožavatelje žanra:

Suffering’s the Price – Echoes (beatdown hard core, Niš)

PT/Tearpalm – Iglograd (postindustrijal ili tako nešto, Beograd/Niš)

Popečitelji – Kroz (instrumental/funk/rock/etno, Kragujevac)

Brainswitch – And the world will sleep (alternative metal, Mostar)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.