Kratki rezovi (avgust/septembar 2016)

Izvor: BalkanRock.com, 18.Okt.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (avgust/septembar 2016)

Realno, nisam se mnogo sekirao što sam preskočio prethodni mesec sa Rezovima. Ubedio sam sam sebe da su posao, novi fakultet i selidba dovoljna opravdanja i da će se uredništvo složiti sa tim. Međutim nešto se promenilo. Kada je u blizini mog posla (negde između Donjeg Komrena i Mordora) došao prvi među jednakima sa svojom ekipom vrednih stručnjaka počeo sam da osećam grižu savesti zbog svog neradništva.

U kasnim noćnim satima počeo sam da predano kucam tekst u Wordu 97 >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << jer je najmanje luksuzan. Ono malo vremena što spavam, spavam na dasci u hodniku zgrade. Preko dana radim i derem se na kolege koji ne znaju da li se zezam, da li sam upisao FDU (jer sam im pominjao novi faks) ili sam, prosto-naprosto, poludeo. Najžešće će da prođe ova koleginica koja nešto zabušava u poslednje vreme. Još ako joj onaj stomak nije od prežderavanja u kasne sate kuku si ga njojzi.

Ova lista mi je pomogla da sklonim onu maskirnu pozadinu sa desktopa i skoro sasvim mi je isterala iz glave “In the army now” Status Quoa. Nadam se da će i vama.

Bolesna Štenad – Multietnička atrakcija

Što kažu Neverne Bebe: “Jedna strofa na sto načina”. Međutim ta strofa nikako da dosadi jer u svakoj prodefiluje po jedan akter sa muzičke scene i pesma upravo zbog toga drži pažnju kada je prvi put slušate, pitate se: ko je sledeći. Onaj što ih je crtao u ovom South Park fazonu zaslužuje poseban aplauz.

Bjesovi – Skoro 100%

Nakon niza obrada (od kojih bih posebno izdvojio (machinu) i The Stone) Bjesovi su se vratili autorskim stvarima. Kada će i da li će album, ne znam. Ali poprilično sam ubeđen da ovakvu bjesnu baladčinu bend nije imao dugo vremena. Sasvim 100 % posto hit.

Debeli Precjednik/Mašinko – Subotom Kićo, nedjeljom Slabinac/Srkijev san 21

Malo na kvarno sam ovde umuvao dva singla. U pitanju je split izdanje dva fenomenalna benda i prava poslastica za fanove punk-rocka. Kićo Slabinac i Srki lajk dis.

Novembar – Baj, baj bejbe

Još jedan singl sa epskog tribjuta Idijotima koji se u međuvremenu konačno pojavio u celosti. Pesmu sam čuo prvo na radiju, što je retkost u doba Facebooka, i to u omiljenom jutarnjem programu koji je, gle čuda, ukinut zbog zna se već čega. Pravda za Daška i Mlađu!

Good Ol’ Bastards – Whiskey eyes

Torlačka stoner-blues trojka najavljuje novi album “Fits nice” zanimljivim spotom koji je snimljen nizom telefona i aparata počevši od Nokie 3310 pa sve do nekog nabudženog Nikona (ili čega već). Sudeći po knjaževačkom poreklu adekvatniji naziv bi bio “Rakija eyes”, ali dobro.

Manitou – Jednooka

Malo je falilo da zaboravim na ovaj singl, ali me je gungula oko izbora u Montenegru podsetila na vreme. Manitou konačno privršavaju album prvenac i nakon ove pesme izbacili su još nekoliko singlova sudeći po kojima će “Zion” da bude jako interesantno izdanje.

Svakako treba poslušati i:

Ludwig Ludwig – Idu gradom (electro post-punk, Kruševac)

Grate – Ona (alternative rock, Novi Sad)

Sassja – Ništa (hip-hop, Tuzla)

Smoke ‘n’ Soul – Infection (reggae/dub, Beograd)

Sink – Dolmen (rock/metal, Beograd)

Za obožavatelje žanra:

Muscle Tribe of Danger & Excellence – Auburnhead girls have it the worst (stoner/groove, Zagreb)

Tupas Mene – Revolucija (rock, Banja Luka)

Crveni Karton – Ima nade (punk/rock/ska, Kruševac)

One Step Away – Nitko i ništa (punk-rock, Varaždin/Koprivnica)

Architects of Decay – Burden (post-rock, Mali Lošinj, Beograd)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.