Izvor: BalkanRock.com, 30.Avg.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKN među zidinama Petrovaradiske tvrđave: Kapije svetla na granici stvarnosti

Foto: Biljana Cvetanovski

Posle odličnog nastupa na ovogodišnjoj Exitovoj Fusion bini, novosadska publika imala je priliku da ponovo uživa u hitovima poznatog alternativnog beogradskog benda Kanda Kodža i Nebojša. Naime, bend se posle kratkog vremeskog perioda ponovo našao među drevnim zidinama Petrovaradinske tvrđave, s tim što je ovaj put mesto održavanja koncerta bio jedinstveni Borisov Atelje.

Uvertira pred KKN bio je sa početkom u 22 časa >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << RnR Dj-ing, koji je dobro zagrejao publiku. U ponoć, sat vremena nakon najavljenog, muzičari koju su do tada sedeli u blizini fanova, uputili su se ka bini, a nestrpljiva, uzbuđena i “voljna za noć” omladina ih je dočekala sa pregrš ovacija. “Vredi ih čekati koliko god”, dopirao je glas.

Koncert je otvoren uveliko hitičnom “Vera, nada, ljubav i stav” sa aktuelnog albuma benda “Volja za noć” i kao i svaki put kada su njihovi nastupi u pitanju, mnogobrojna publika je od samog starta horski pevala svaku od pesama, njišući se u zaraznim rtimovima zatvorenih očiju. Sledeća je usledila “Šafl”, a nakon nje “S.A.T.”  Frontmen Oliver Nektarijević se tada kratko obratio svim prisutnima sa zadovoljnim osmehom: “Super je! Gotivno je!”, što je bilo, kako će ispostaviti kasnije, samo početak Oliverove komunikacije sa njom, a u isto vreme pravi uvod za narednu “Deveti život”: “Na grad se se spustila noć, nešto će da spava, mi nećemo”. Publika se sada već potpuno prepustila vanvremenskim i vanprostornim ritmovima…

Usledio je set prošaran novim, novijim i starim, oprobanim numerama, pa su se tako ređale “Tibet”, “Crveni konji”, “Siroti Ani i Bo“, “Sve je stalo (u r’n’r)”, “Divni dani”. Ubrzo nakon što je jednoj devojci iz publike Oliver čestitao rođendan, na binu je pozvao i svog naboljeg prijatelja kojeg nije video četiri godine, a koji je došao sa Novog Zelanda. Bio je to vrlo emotivan susret i vidna, obostrana radost. Bio je to i pravi “trenutak radosti” iz “Danas nebo silazi u grad” koja je potom usledila.

A onda je i samo nebo počelo da pravi muziku. Na njemu je upečatljivo iznad bine sijao Supermesec. Supermesec je moćniji od prosečnog punog Meseca zbog blizine Zemlji i zbog toga se za vreme njega osećaju ostvarenja na katarzičan način…

Hit “Prekidi stvarnosti” rasplesao je sve. Uživalo se u svakom tonu i stihu. U jedan sat posle ponoći otpočela je “Najsvetliji dan”, te hitične “Štastopojo” i “Izlazim i nema me ceo dan”. U pauzi između pesama Oliver je delio svoje piće sa prvim redom u publici, a bilo je i onih koji su dolazili iz daljih redova, kako bi nazdravili sa njim. Psihodelični trans odvijao se i na visokim zidinama tvrđave nasuprot bine odakle se takođe pratio koncert. Nazdravio je Oliver i sa njima, pozdravio mladost i entuzijazam svojih fanova. Odlučio je zatim da pozdravi i prijateljske bendove Generaciju bez budućnosti, Ritam nereda i mnoge druge, da se zahvali vlasniku ateljea, publici, toncu…

Dvadeset minuta do dva sata označio je zvanični kraj koncerta. Olivr se jedini nije puvukao sa bine. Narednih deset minuta on je posvetio druženju i ispijanju pića sa publikom sve do trenutka kada mu se ostatak KKN opet pridružio i nastavio program sa starijim hitovima “Ahead There” i Priroda”, čestitajući još jedan rođendan.

U vreloj avgustovskoj noći održao se još jedan sveobuhvatan koncert ovog neponovljivog benda. bio je to svakako još jedan pokazatelj da KKN ostaje dosledan svom dinamičnom pristupu muzici i da u budućnosti možemo da očekujemo još kvalitetnih iznenađenja o dnjih. Stari su to znalci. Bez greške.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.