Jean-Michel Jarre sarađuje sa M83, Tangerine Dream i Massive Attack

Izvor: BalkanRock.com, 22.Maj.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jean-Michel Jarre sarađuje sa M83, Tangerine Dream i Massive Attack

Velikan elektronske muzike Jean-Michel Jarre započeo je saradnju na novom neimenovanom albumu koji se očekuje ove godine, sa nekolicinom talentovanih izvođača.

Nedavno je izdao “Glory” u kolaboraciji sa Anthonyjem Gonzalesom, članom benda M83.

Kako je izjavio sam Anthony nije mu bilo potrebno mnogo vremena da pristane s obzirom da se još kao klinac slušajući Jean- Michelov album “Oxygéne” iz 1976. godine oduševljavao futurističkim >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << zvukom i moćnom muzikom.

Pre “Glory” Jarre je radio sa francuskim DJem Gesaffelsteinom na pesmi “Conquistador“, zatim sa Robertom Del Najaom (3D) iz dobro poznatog dvojca Massive Attack na numeri “Watching You” i elektronskim muzičkim sastavom iz Nemačke Tangerine Dream na “Zero Gravity“.

Ova tri singla naćiće se kao poseban set koji će biti nasnimljen na ploči i pušten u prodaju 19. juna u vidu EPa pre izlaska samog albuma.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.