Edo Maajka u Zagrebu: vrhunska proslava KSET-ovog rođendana

Izvor: BalkanRock.com, 22.Okt.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edo Maajka u Zagrebu: vrhunska proslava KSET-ovog rođendana

Edo Maajka je svoj prvi koncert u KSET-u održao daleke 2003. godine, a i tada je iza sebe već imao vrlo uspješan prvijenac „Slušaj mater“ i odlični debitantski nastup na FER-ovoj Brucošijadi. Ovo je bio sami start glazbene karijere koju je Edo svojim nepresušnim talentom nevjerojatnom brzinom lansirao, i od svojih početaka prije 15 godina dobio je zavidnu količinu nagrada, nastupao po Europi, Sjevernoj Americi i Australiji i akumulirao enormnu, vjernu publiku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com <<
Budući da se KSET može pohvaliti da je svjedočio Edinim nastupima prije nego je postao svjetski poznata ličnost (a i onima kasnije, kad ga je postalo „sve teže uloviti“), nije ni čudo da ga je izabrao kao jednog od posebnih izvođača koji će ove godine održati koncerte u svrhu proslave 40 godina postojanja kluba. Stoga nije ni bilo sumnje da će se karte za koncert rasprodati i da će se klub kompletno napuniti starijim i novijim fanovima, onima koji su Edu već puno puta čuli uživo i onima kojima je ovo prvi njegov koncert, ali svima podjednako dobro raspoloženima i spremnima za zabavu.

Već prvi beat sinoćnjeg koncerta izazvao je apsolutnu euforiju među publikom koja je s oduševljenjem, krikom i pljeskom pozdravila DJ Soula, Frenkieja i Edo Maajku. Koncert je započeo hitčinom „Trpaj“ sa albuma „Stig’o ćumur“ starog točno deset godina, a publika se natrpala u prve redove i, malo reći, kompletno podivljala. Sve se nastavilo u jednako energičnom, ali i donekle ironičnom tonu pjesmom „Facebook“ tijekom koje je poprilična količina „touch screenova s procesorom“ bila u zraku i snimala ili live streamala nastup za nesretnike koji su ostali bez karte.

Atmosfera u klubu postajala je sve užarenijom i nakon apsolutnog kaosa izazvanog pjesmama „RaTaTa/Moj DJ“ sa „Štrajka mozga“ i „Jebo vladu“ s kompilacije „Spomen ploča“, naivno sam pobjegla u stražnje redove gdje je gužva bila još veća. Ali, bez obzira na to gdje ste se našli, mogli ste podjednako uživati u koncertu, jer je Edo Maajka osim u glazbi doktorirao i u zabavljanju publike, i malo tko će se požaliti da mu je na njegovom nastupu bilo dosadno ili monotono. Kao predah između pjesama skromno se zahvalio publici i čestitao je KSET-u rođendan, a potom opet krenuo u akciju.

Sinoć su se mogli čuti i neizostavni favoriti poput „Mater vam jebem“, „Pržiiiii“ s albuma „No sikiriki“ i, naravno, pjesma „Prikaze“ s njegovog prvog albuma koja je 2002. godine Edu i postavila u središte pozornosti. Publika je očekivano znala sve tekstove, što je Edi i Frenkieju s vremena na vrijeme olakšalo posao, a osim Edinih pjesama, odrepali su i Frenkiejeve „Gori“ i „Noćna smjena“.

Po svemu sudeći, za sinoćnji su koncert pripremili festivalsku setlistu koja je trajala oko sat i 15 minuta, i nakon obavezne romantike pjesama „Volim te“ i „Bomba“, krenuo je Pervanov „Serbus, Zagreb“ i znali smo da je gotovo. Unatoč kratkom vremenu, ova je trojka po običaju uspjela uzbuktati adrenalin posjetitelja i priuštiti im katarzični završetak dana, a Edo Maajka je iznova dokazao i da posjeduje pravi zabavljački talent koristeći nepogrešivu formulu: Always leave them wanting more.

Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.