Dropkick Murphys u Tvornici: St. Patrick’s Day je u Zagrebu uranio punih mjesec dana!

Izvor: BalkanRock.com, 08.Feb.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dropkick Murphys u Tvornici: St. Patrick’s Day je u Zagrebu uranio punih mjesec dana!

Treći nastup u Zagrebu u samo pet godina potvrdio je kako američki folk punkeri Dropkick Murphys itekako vole domaću publiku, ali i ona njih. Brojnost publike je upravo ono što se svakim njihovim posjetom mijenjalo. To je sinoć potvrdila i rasprodana zagrebačka Tvornica Kulture.

Uz novi album koji je izašao prije mjesec dan, bend aktualnom turnejom slavi i punoljetnost – onu američku – budući da su obilježili 21 godinu rada. Ono što se u tih 21 godinu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << promijenilo, jest prepoznatljiv zvuk i energični nastupi, kojima su postali miljenici publike diljem svijeta.

Ovaj američki bend i njihove live svirke moglo bi se opisati i kao ulazak u irski pub krajem 80-ih godina. Red prolivene pive, red međusobnog naguravanja te mnogo plesa, tradicionalne glazbe i iznad svega – odlične atmosfere. Ili možda tipičnu proslavu Dana Sv. Patrika, koja je ove godine, izgleda, uranila mjesec dana. Svega navedenog nije nedostajalo ni na jučerašnjem koncertu.

Pred zagrebačku publiku šestorka je stala na krilima novog albuma “11 Short Stories of Pain & Glory”, koji je izašao prije mjesec dana, i njihov je deveti studijski album. Koncert su otvorili upravo novom pjesmom, The Lonesome Boatman, a već nakon nekoliko minuta prepuna Tvornica je skakala u ritmu najvećih hitova, poput The State of Massachusetts. Šestorka je tako punih sat i pol savršeno balansirala između starijih i novih stvari, ne dopuštajući da atmosfera utihne ni na sekundu.

Za energijom koju je bend pokazao na pozornici nije zaostajala niti publika, te nije postojala osoba koja je bez skakanja popratila uspješnice poput Johnny, I Hardly Knew Ya te Rose Tattoo. Pred sam kraj koncerta uslijedila je I’m Shipping Up to Boston, pjesma s kojom su Murphysi i postali prepoznatljivi široj publici, budući da ju je veliki Martin Scorsese koristio u svom nagrađenom filmu “The Departed”.

Koncert je zaključen laganijom pjesmom Until the Next Time s novog albuma, ponešto netipičnog zvuka za američke folk punkere.

Ono što je svakako bilo zanimljivo na zagrebačkom koncertu jest potvrda da Murphysi zaista na jednom mjestu mogu okupiti različit profil publike. Tako su i klinci, ali i ponešto stariji ljudi jednako uživali u jedinstvenoj atmosferi koju su im priuštili. Iako je bend cijelo vrijeme održavao zavidnu razinu energije, možda najupečatljiviji trenutak koncerta bila je emotivna izvedba pjesme You’ll Never Walk Alone, koja je zaživjela u mnogim obradama, a 60-ih je postala Liverpoolova himna.

Nakon koncerta dečki iz benda još su imali dovoljno energije za druženje s fanovima ispred pozornice te su istaknuli kako im ovo definitivno nije posljednji posjet Zagrebu. Sudeći po interesu, idući put bi trebali krenuti u potragu za nešto većom dvoranom…

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.