Dreambirds i Gerecki večeras u Crnoj kući

Izvor: BalkanRock.com, 21.Nov.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dreambirds i Gerecki večeras u Crnoj kući

Večeras u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu nastupiće beogradski bend Dreambirds i novosadski bend Gerecki.

Muzika četvoročlanog benda Dreambirds sadrži naslage eteričnog popa iz 4AD produkcije (Dead Can Dance, Cocteau Twins, This Mortal Coil…), grandža koji nema Sijetl na registarskoj tablici, dakle elegične momente Smashing Pumpkins, Afghan Whigs, ranih Radiohead, jasne obrise gotskog roka i amerikane. No sve to pada u drugi plan kada se uživite u >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << harmonije koje ovaj bend sa neobičnom lakoćom i nepredvidljivošću plete, i kad vas ponese strast koju njihovo muziciranje nosi u sebi.

Gerecki je novosadski power trio koji čine Dimitrije Jakovljević, Srđan Bjedov i Ozren Lazić. Bendovi Tizzies, Hton, Attic Groove Project, Razabri su bili ili još uvek jesu prethodna polja muzičkog delovanja, uz solo rad i nastupe. U okviru Gereckog ovaj trojac stvara muziku koja sublimira različite uticaje i senzibiltete koje baštine iz dosadašnjeg rada i iskustva. U osnovi rock sa primesama estetike 70ih, jazza i punka, njihova muzika se kreće između slatkastog kiča i čistokrvnog rock’n’rolla.

Početak ovog događaja najavljen je za 22 časa, dok će ulaznice za njega iznositi 200 dinara.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

"Dreambirds" i "Gerecki" u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2015

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu večeras u 22 časa koncert će održati bendovi Dreambirds i Gerecki..."Dreambirds" je četvorka koja dolazi iz Beograda. Njihovu muziku kritičari su opisali kao "naslage eteričnog popa iz 4AD produkcije (Dead Can Dance, Cocteau Twins, This Mortal Coil..), grandža...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.