Izvor: BalkanRock.com, 23.Nov.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvoljeni četvrtak predstavlja uzlet novih snaga: Kralj Čačka, Sleepyheads i Moskau

Moskau

26. studenog program Dozvoljeni četvrtak u Vintage Industrial Bar po prvi puta u Hrvatsku dovodi vrsnog srpsog kanautora – Kralja Čačka, dok će domaće boje izvrsnosti braniti grupe Sleepyheads i Moskau.

Predstavljanje Kralja Čačka svakako je prilika koju ne treba propustiti, Sleepyheads i Moskau ove godine su objavili izvrsne albume na domaćoj nezavisnoj sceni, kao što i uživo slove za klupske atrakcije.

Sleepyheads su >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << četveročlani bend koji utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih smo voljeli gitarsku glazbu iz devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali prije tog svega su bubanj, bas, gitara, još jedna gitara i glas. Indie rock koji je ponekad indie pop, ali je više od svega rock and roll. Ovaj melodični gitaristički bend svakim nastupom stekne nove oduševljene obožavatelje. Nakon pet godina aktivnog sviranja svoje Sleepyheads iskustvo su sublimirali u genijalan album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“ koji će, nema dvojbe, završiti na vrhu ili pri vrhu svih godišnjih lista albuma. Sleepyheads su Vedran (vokal, gitara), Daniel (gitara), Domagoj (bas) i Dragomir (bubanj).

Moskau je performativno-glazbeno-umjetnički kolektiv, koji glazbu kombinira s ostalim umjetnostima, a najviše performansom. Osnovnu maticu benda čine četiri člana (Ivan Gundić, Pavle Bojanić, Ivan Laić, Ivan Grobenski), ali se ona lako poveća i na petnaestak članova (harmonika, saksofon, industrijalne udaraljke, bicikl, klavijature…). Moskau do sada ima tri službena izdanja – ”Moskau EP” (2010.), EP ”Red” (2015.) i novi album ”Dirty Ground” (2015.) koji je odlično prihvaćen od publike i kritike.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.