Izvor: BalkanRock.com, 16.Avg.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devin Townsend Project u Beogradu; Energija, smeh, emocija

Devin Townsend Project / foto: Nemanja Đorđević

Devin Townsend Project. Dugoočekivani metal koncert, tačnije, prvi put u Srbiji nakon dvadesetpetogodišnje Devinove muzičke karijere. Pre nego što pređemo na glavni akt večeri, vratiću se na mlađe Norvežane koji su nas fino zagrejali.

Fight the Fight

Fight the Fight su izašli na scenu u 20:30h. Norveški „underground“ metal bend dugi niz godina se predstavljao pod imenom „Faenskap“. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Pažnju kakvu zaslužuju dobijaju izdavanjem prvenca 2017. godine, pod nazivom „Fight the Fight“. Započeli su nastup pesmom „Fight the Fight“. Mešavina jakih rifova, dobrih prelaza i razornim vokalom Larsa Vegasa, zagrejali su deo publike koji je došao da ih podrži. Iako je bilo jasno da su svi dosli Devin Townsend Project spektakl, to se moglo primetiti po statičnosti publike, ovaj bend to nije sprečilo da uživaju u svirci i daju sve od sebe.

Devin Townsend Project

Pauza i iščekivanje Devina trajalo je dvadeset minuta, vreme za koje se prostor Amerikane solidno popunio. U 21:20h na scenu je izašao Heavy Devy, Devin Townsend, genijalac koji je plivao scenom poslednjih 25 godina, i raznim žanrovima metal muzike. Publika je podivljala i krenula sa skandiranjem već na uvodnoj numeri „Rejoice“. Vratio nas je na energičnu „Night“, sa „Ocean Machine“ iz 1997. godine, većini omiljenog albuma. Usledile su epske „Stormbending“ i „Failure“ sa poslednjeg albuma, koje su dočekane horskim pevanjem publike. Pesma koju bih izdvojio bila je i udarna „Deadhead“. Publika je bila van sveta koji poznajemo. Emocija koju je Devin širio svojim nerealnim vokalom je dovodila do suza. Usledile su „Ziltoid Goes Home“, „Supercrush!“, „March of the Poozers“, i himnistična „Kingdom“, nakon koje je usledio jedan od mnogih komičnih momenata, kada je izjavio kako mrzi bis, ali s obzirom na to da je prvi put u Srbiji, moraće da siđe sa bine, a mi da im skandiramo kako bi se oni vratili.

Prošlo je svega pola minuta i Devin se sam, sa velikim osmehom, vratio na binu i odsvirao akustičnu „Ih-Ah!“. Vratio se kompletan bend, uz Devinovo predstavljanje svih članova, i završili su veče sa spektakularnom „Higher“.

Očekivalo se mnogo od ovog koncerta, ali ni slutilo da će biti jedan od najvećih metal doživljaja kome smo prisustvovali u Domu omladine, a svakako i jedan od meni omiljenih. Ova energija, smeh, emocija, dugo će ostati u sećanju i dugo biti tema prepričavanja.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.