Izvor: BalkanRock.com, 29.Apr.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Death metal lekcija uz Cannibal Corpse

Cannibal Corpse; foto: Marko Plečko

Američki death velikani Cannibal Corpse sinoć su po drugi put posjetili Zagreb. Mjesto zločina ovaj je put bio Vintage Industrial Bar, uz predgrupe Krisiun i Hideous Divinity. Koncert je na dan održavanja rasprodan, a mnogi su ostali ispred kluba bez ulaznice. Cannibali su i ovaj put beskompromisno pokazali kako jedan bend treba zvučati, odradivši svoj set praktički savršeno.

Krisiun

Kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << je i običaj sa stranim bendovima – program nije kasnio, tako da su Hideous Divinity svoje mjesto na pozornici zauzeli već u 20 sati. Talijani su odradili solidan polusatni nastup koji je popratio manji broj ljudi. Korektna svirka, ponešto tanji zvuk u odnosu na Krisiun i Cannibal Corpse.

Sljedeći su na redu bili brazilci Krisiun, otprije poznati zagrebačkoj publici. Većina ljudi je već ušla u klub i show je mogao početi. Oni su napravili presjek karijere duže od 20 godina uz jako dobru svirku i nešto bolji zvuk u odnosu na Hideous Divinity. Publika je sa odobravanjem popratila cijeli njihov nastup, ali se osjetila rezerviranost i čekanje glavnih aktera večeri.

Cannibal Corpse

Nakon polusatne pauze, smrt u obliku Cannibal Corpse izlazi na stage bez ikakve pretenciozne pompe i bespotrebnih efekata. Kad svirate i zvučite kao što su sinoć u Zagrebu zvučali Cannibal Corpse, nikakvi efekti i trikovi vam nisu potrebni. U klubu je već nastao krkljanac, a prvi riffovi “Evisceration Plague” su pokrenuli kaos koji nije prestajao sljedećih sat i pol. Šutka, crowd surfing, pivo i laktovi na sve strane… najizdržljiviji će pričati. Kratke pauze između pjesama su bile jedina prilika za predah i hvatanje zraka pred novu rundu masnih riffova koji su dolazili iz zida gitarskih pojačala kakve klub do sinoć nije vidio.

Nizale su se redom “The Time to Kill is Now“, “Stripped“, “Raped and Strangled“, “Kill or Become” i “Sadistic Embodiment” između kojih bi brutalno glasni Corpsegrinder eventualno progovorio rečenicu, dvije – tipično za njihove koncerte. U prolazu sam primijetio komentare kako je to loša komunikacija s publikom. Ako ste došli na komunikaciju s publikom, možda ovo nije koncert za vas.

Zvuk je tijekom cijelog trajanja nastupa bio izvanredan i otprilike na istoj razini kao i na Brutal Assaultu gdje sam ih imao priliku gledati prošle godine. Ugodno iznenađenje, s obzirom da je to bila jedina bojazan nakon najave koncerta.

Što se tiče samog kluba, mišljenja su podijeljena. Jedni tvrde nije za veće bendove i koncerte ovog tipa, da nema zraka, da je prodano previše ulaznica i slično, dok se drugi nisu previše žalili. Ostavimo to na subjektivnoj procjeni svakog posjetitelja.

Kao što se moglo predvidjeti, jedan od vrhunaca večeri je bio i “Cum Blood“, tradicionalno najavljena kao ljubavna pjesma. Opći kaos se zatim nastavio na “Hammer Smashed Face” koja je najavljena kao zadnja, ali je nakon nje uslijedio još “Devoured By Vermin”. Tako je zapečaćena velika death večer u Vintageu, kakvih bi trebalo biti više. Rasprodan klub to sigurno potvrđuje.

Cannibal Corpse su demonstrirali kako to rade pravi majstori i nadamo se da će nas ponovno posjetiti i rasplesati već na sljedećoj turneji.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.