Izvor: BalkanRock.com, 18.Apr.2016, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Big Strip Gorila objavili spot za singl “Bez treme”

Foto: Igor Ilić

Big Strip Gorila, energični indie-rock bend iz Zagreba koji svoju glazbu opisuje kao “zoo-rock”, objavio je novi singl i spot “Bez treme”.

Glazbu i tekst za novi singl potpisuje cijeli bend. Za produkciju i snimku zadužen je bio Boris Fischer, a za master se pobrinuo Goran Martinac.

“Kao što se snovi sastoje od nepovezanih fragmenata i priča, na sličan se način izmjenjuju priče u ovom spotu. U naizgled >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << nepovezanim pričama pojavljuju se likovi čije se želje prikazuju ili daju naslutiti. Ono što ih povezuje i što se isto daje naslutiti jest to da su želje tih likova krive, neispravne ili zabranjene i zbog toga ih je skoro nemoguće ostvariti. Svi su likovi zbog toga zarobljeni svojim neostvarivim željama. A kada je nešto nemoguće ostvariti u zbilji, preostaje prepustiti se maštanjima”, rekao je redatelj spota Igor Ilić.

Godine 2013. bend izdaje prvu pjesmu “Negacija savršene priče” objavljenu na indie-kompilaciji “Tragovi” u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu “Dresden” s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu zajedno s Gatuzom, M.O.R.T.-om, Sarom Renar i Morsom. U 2015. Gorile objavljuju još dva singla, “Bermudski trokut” i “Što sada kada smo zaspali”, koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni “Dresden”. Big Strip Gorila čine Marko Jankek (vokal/ritam gitara), Mate Palestrina Mazić (solo gitara/prateći vokal), Mateo Patekar (bubnjevi) i Tomislav Čanković (bas gitara). Iza sebe imaju mnoštvo koncerata i festivala, a među istaknutijim nastupima su: banjalučki Jelen Fest, Terraneo, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, Muf, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015. Trenutno rade na novom materijalu i pripremaju izlazak novog albuma.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.