Izvor: BalkanRock.com, 23.Jun.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgrade Calling: britanska invazija na Tašmajdan

John Newman; foto: Miloš Cvetković

Prvo veče petog po redu Belgrad Calling festivala, koji se održava na Tašmajdanu, prošlo je u znaku engleskog soul pevača kao i jedne od najtraženijih zvezda današnjice John Newmana. Pre nastupa britanca publiku su “zagrevali” bendovi Iza i Artan Lili.

Bend koji je otvorio Begrade Calling festival je poznat publici pod imenom Iza. Izvođenjem pesama sa svog debi albuma “Kako vetar duva >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ” uspeo je vrlo brzo da privuče pažnju tek okupljenih ljudi. Fanovi su đuskali uz zvuk gitare i fank ritmova, kao i uz glas frontmenke Milene Grujić.

Drugi po redu nastupio je beogradski noisepop bend Artan Lili. Glas Romane Slačale, kao i tekstovi i ritmovi pesama zabavljali su a svakako i razrdmali publiku na Tašmajdanu pripremivši ih za energiju Johna Newmana.

Newman je svoj nastup pred nekoliko hiljada ljudi započeo rečima “Dobro veče. Izgledate fenomenalno”, a zatim već dovoljno uzavrelu atmosferu podigao na još veći nivo pesmom “All my Heart“, koja se nalazi na njegovom novom albumu “Revolve“. Zatim je usledila pesma “Give Me Your Love” uz koju su svi iz publike igrali i pevali u glas. Devojke su, čineći veći deo prisutnih na Tašmajdanu, bile oduševljene Newmanovim pevanjem kao i đuskanjem.

Soul pevač je čak između pesma govorio o svojoj lošoj sreći sa devojkom u koju je bio zaljubljen a koja je bila jako loša prema njemu. Njegov nastup je bio pun energije i publika je osetila to, prateći svaku pesmu aplauzima i uzvicima. Britanac je ređao hitove poput “Lights Down”, “Tiring Game”, “Out Of My Head”, “Cheating”, “I’m Not Your Man”, a pesma “Blame” je kod publike izazvala posebnu euforiju i najveći aplauz večeri.

Nakon nastupa koji je trajao nešto više od sat vremena i pesama “Come And Get It”, “Loosing Sleep”, “Not Giving In”, Newman je sa svojim bendom zahvalio publici i napustio scenu. Međutim na zahtev publike se vratio na bis i to ogrnut srpskom zastavom pevajući još jednom svoj najveći hit “Love me Again“. Konačno, nastup je završio rečima “Beograde, volimo te. Vidimo se”.

Posle prvog uspešnog dana na Tašmajdanu, beogradskoj publici Belgrade Calling 23. juna donosi i koncert legendarne grupe Simply Red.

Save

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.