12. Pozitivan koncert u Zagrebu: Još jedan odličan Pozitivac je iza nas

Izvor: BalkanRock.com, 03.Dec.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12. Pozitivan koncert u Zagrebu: Još jedan odličan Pozitivac je iza nas

Tradicionalan Pozitivan koncert u Zagrebu ponovno je pokazao svoju pozitivnu stranu. Izvrstan odabir izvođača, dobro ozvučenje, pohvalna organizacija i publika za poželjeti stvorili su atmosferu taman kakva dolikuje jednom koncertu.

Večer je počela nastupom mlade kantautorice Lucije Ćustić, poznatije kao Luce, a nazvanom i hrvatskom Adele. Luce je odmah na početku pokazala kojim će tokom ići koncert. Očarala je sve prisutne glasom i zagrijala ih za idućeg izvođača. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Šteta što je Luce nastupala prva, pred nešto manje ljudi, jer očito ima kapaciteta za punu dvoranu.

Rundek Cargo Trio odmah je na početku pridobio publiku pjesmom „Ruke“, a nastavio je s nizom odličnih glazbenih brojeva: „Uzalud pitaš“, „Sanjala si da si sretna“, „Bi Mogo Da Mogu“, dok su „Apokalipso“ i pjesma koja se pjeva na prosvjedima, „Ay Carmela“, izazvali oduševljenje prisutnih. Imali smo priliku čuti i priču, ispričanu u stihovima, o tome kako je nastala pjesma „Mostovi“, ali i ispovijest o Rundekovom testiranju na HIV. Bend nije potrebno posebno predstavljati, ali ih svakako treba pohvaliti. Isabel, koja je više puta izazvala ovacije, multiinstrumentalist Dutso i Rundek sa svojom stalnom komunikacijom s publikom i lakoćom otpjevanih nota. Za kraj Rundek je poručio da ostanemo pozitivni, ali i negativni (aludirajući na testiranje za HIV).

Svojim ulaskom na pozornicu Josipa Lisac isti je tren pokazala da je diva. S aluminijskom kapom i majicom s kapuljačom s likom Karla Metikoša sve je osvojila na prvu, a još nije ni počela pjevati. „O jednoj mladosti“, „1000 razloga“, „Ležaj od suza“, „Gdje Dunav ljubi nebo“ i „Danas sam luda“ pjevali su i mladi i stari i oni koji znaju i ne znaju riječi. A svi su ih znali. Ni kod Josipe nije nedostajalo komunikacije s publikom i zahvala na aplauzima. Sada je Dom sportova već bio dupkom pun. Josipa je još jednom pokazala koliko je posebna. Pjevačica koja iza sebe ima više od četiri desetljeća impresivne karijere ponovno je oduševila publiku. Svoj nastup je posvetila svojem prijatelju, vječnoj ljubavi i autoru mnogih njenih pjesama, Karlu Metikošu.

Bajaga i Instruktori ostali su kao šećer na kraju. Otpjevali su, između ostalog, i hitove: „Godine prolaze“, „Verujem ne verujem“, „Na vrhovima prstiju“, „Kad hodaš“, „Tišina“ i „Plavi safir“ i lijepo zaokružili petosatni koncert. Komunikacija s prisutnima je bila konstantna, kao i izljevi ljubavi premu gradu Zagrebu. Brze i vesele pjesme izvukle su one zadnje atome snage nazočnih, ali bez obzira na to htjeli su još. Bend se tako vratio na bis, na kojem su izveli „Od kada tebe volim“ i „Samo nam je ljubav potrebna“. Zagrebačka publika se zaželjela Bajage i Instruktora, a želja je, čini se, bila obostrana.

Kao zaključak može se reći kako je 12. izdanje Pozitivnog koncerta proteklo odlično. Pravi odabir izvođača različitih žanrova i pravi odabir rasporeda istih urodio je plodom. Jedina mala zamjerka su liste pjesama, koje su mogle biti i ponešto bolje, ali prisutni se nisu bunili pa nećemo ni mi.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.