Više od 80 odsto Rusa ne ide na bolovanje!

Izvor: Capital.ba, 29.Jul.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 80 odsto Rusa ne ide na bolovanje!

MOSKVA, Rusi ne vole bolovanje – čak 82 odsto anketiranih, i pored lošijeg zdravlja, ide na posao. Samo 18 odsto radno aktivnog stanovništva u Rusiji radije će se oporavljati kod kuće – pokazuje istraživanje ruskog portala „Superdžob“. Razlozi za izbjegavanje bolovanja su različiti, a najviše anketiranih /42 odsto/ smatra da „niko ne može da ih zamijeni na poslu“. Osamnaest odsto ne želi da dobije manju platu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << bolovanja, a isto toliko odovara da „ima važan posao“. Deset odsto ne uzima bolovanje, jer su „odgovorne osobe“, a devet odsto „ne želi da poremeti šefa“. Pet odsto anketiranih ne ide na bolovanje zbog birokratije i dugih redova kod doktora. Što je veća plata, veći je procenat Rusa koji su spremni da ignorišu bolest i nastave da rade, pokazuje istraživanje.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rusi neće na bolovanje

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2015, 13:07

30.07.2015. -..Samo 18 odsto radno aktivnog stanovništva u Rusiji radije će se oporavljati kod kuće, dok će preostalih 82 odsto ići na posao sa prehladom, pokazalo je istraživanje ruskog portala „Superdžob“, a citirale su dnevne novine „Rosiskaja gazeta“...Zanimljivo, samo 5 posto radnika...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.