Izvor: RuskaRec.ru, 30.Maj.2017, 06:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan koji je protutnjao Moskvom oštetio krov Senatskog dvorca u Kremlju

Na snimku koji su napravili očevici vidi se kako sa krova visi lim i ljudi koji procenjuju stanje i pripremaju se za intervenciju.
Senatski dvorac podignut u 18. veku danas je radna rezidencija predsednika Rusije Vladimira Putina.
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da je uragan koji je u ponedeljak pogodio Moskvu bez presedana i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << je najrazorniji u poslednjih nekoliko decenija. U nevremenu praćenom pljuskom i gradom, sa udarima vetra do 22 metra u sekundi nastradalo je 16 ljudi, dok je povređeno preko 140. Pomoć im je pružena u preko deset bolnica. Porodicama nastradalih biće isplaćena odšteta od po milion rubalja. 

Vetar je čupao drveće iz korena, nosio kontejnere i autobuska stajališta. Oboreno je preko 3500 hiljade stabala i oštećeno 30 krovova višespratnica i privatnih kuća i na deset automobila. U Moskovskoj oblasti bez struje je ostalo preko 7500 ljudi, preneli su mediji.  Svi podaci su preliminarni.
Jučerašnji uragan u moskovskom regionu odneo 16 života

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.