Trećina Njemaca i Francuza za ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećina Njemaca i Francuza za ukidanje sankcija Rusiji

MOSKVA - Više od trećine građana Njemačke (40 odsto) i skoro trećina Francuza (31 odsto) za ukidanje sankcija Rusiji, dok je takvog mišljenja u Velikoj Britaniji 17 odsto ispitanika, pokazala je anketa koju je sprovela agencija ICM Risrč, prenio je međunarodni servis Sputnjik.

Anketu je u prvoj polovini decembra sprovela agencija ICM Risrč a po zahtijevu agencije Rosija Sevodnja i to u Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

U  svakoj od ove tri zemlje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << istraživanju je učestvovalo više od hiljadu ljudi.

Istraživanje je takođe pokazalo da je više od četvrtine Evropljana uvjereno da Evropska unija uvela sankcije protiv Rusije pod uticajem SAD.

Na pitanje kako su uvedene sankcije Rusiji, 27 odsto Evropljana  je odgovorilo da je to bilo pod uticaj SAD, dok 37 odsto učesnika ankete smatra da su EU i SAD po tom pitanju djelovali zajednički.

U Francuskoj ima najviše onih koji smatraju da su potezi EU diktirani iz Amerike, 33 odsto ispitanika je dalo takav odgovor.

S druge strane, polovina Njemaca smatra da su SAD i EU donosili odluke na ravnopravnoj osnovi, dok je takvih u Francuskoj 27 odsto.

U Velikoj Britaniji 36 odsto ispitanika je reklo da su SAD i EU uvodili sankcije Rusiji zajednički, dok četvrtina smatra da je EU radila po dikatatu SAD.

Anketa takođe pokazuje da više od polovine građana ove tri zemlje, 46 odsto, želi da EU djeluje samostalnije u odnosu na SAD.

Političku samostalnost EU najviše podržavaju Njemci.

Naime, 35 odsto Evropljana smatra da su sankcije protiv Rusije imale negativan uticaj na rješavanje ukrajinske krize, dok onih koji imaju suprotan stav ima 26 odsto.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Anketa: Trećina Nemaca i Francuza za ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Više od trećine gradjana Nemačke (40 odsto) i skoro trećina Francuza (31 odsto) za ukidanje sankcija Rusiji, dok je takvog mišljenja u Velikoj Britaniji 17 odsto ispitanika, pokazala je anketa koju je sprovela agencija ICM Risrč, preneo je medjunarodni servis Sputnjik...Anketu je u prvoj polovini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.