Ruskinje traže od vlasti informacije o muževima vojnicima

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskinje traže od vlasti informacije o muževima vojnicima

Nekoliko desetina žena, okupilo se juče ispred vojne baze u centralnoj Rusiji, tražeći od vlasti u Moskvi da im kažu gde se nalaze njihovi muževi, posle izveštaja o tajnom sahranjivanju vojnika, potajno poslatih da se bore u Ukrajini.

Mlade žene, većinom 20-ih godina, od kojih su neke došle s malom decom, okupile su se ispred baze u Kostromi, u kojoj se nalaze paravojne trupe.

Jedna od žena, 26-godišnja Valerija Sokolova, rekla je da je oko 350 vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz grada severno od Moskve, poslato na vojnu obuku na granicu s Ukrajinom i da su tamo potpuno izolovani.

Neki od vojnika očigledno su se vratili u sanducima, rekla je Sokolova, dodajući da se početkom nedelje vratilo oko 15 ranjenih.

Iz grada Ivanovo u blizini Moskve, do sada je, prema izveštajima, na granicu poslato oko 50 vojnika, ali, kako kaže Sokolova, vojne komande ne priznaju da su oni poslati da se bore u Ukrajini.

Nešto ranije, ruski nezavisni mediji objavili su vest o tajnoj sahrani dvojice pripadnika paravojnih snaga, koji su u tajnosti držani na severozapadu Rusije, a koji su, navodno, ubijeni u Ukrajini.

Za sada, međutim, nije utvrđeno čije su dve nove humke na javnom groblju u severozapadnoj ruskoj oblasti, u kojoj se nalazi vojna baza Pskov.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.