Rusija pozvala SAD da urade više u borbi protiv El Nusre

Izvor: RTS, 24.Avg.2016, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala SAD da urade više u borbi protiv El Nusre

Gotovo godina dana Amerikanci odbijaju sa Moskvom da podele svoje podatke o lokaciji ekstremista El Nusre, navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Ruske vlasti pozvale su SAD da urade više u borbi protiv El Nusre u Siriji, koju i Moskva i Vašington smatraju terorističkom grupom uprkos njenom odvajanju od Al Kaide. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Vašington se slaže da je El Nusra, koja će se ubuduće zvati Fateh el Šam Front, teroristička organizacija, ali ona do sada nije bila meta vazdušnih udara" koje u Siriji izvodi međunarodna koalicija na čelu sa SAD, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a prenela agencija AFP.
"Ima već gotovo godina dana da Amerikanci odbijaju sa nama da podele svoje podatke o lokaciji ekstremista El Nusre", navodi se u saopštenju.
"Umesto da preduzmu praktične mere (protiv El-Nusre), Amerikanci su uslovili svoje intenziviranje borbe protiv terorizma obećanjima za promenu režima" u Siriji, ističe rusko Ministarstvo i upozorilo SAD na stvaranje "novog terorističkog čudovišta" u Siriji.
SAD dve godine svakodnevno vrše vazdušne udare na položaje ID u Siriji i sarađuju sa lokalnim snagama na terenu kako bi im pomogli u borbi protiv džihadista.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva upozorila Vašington na pokušaj koketiranja sa Nusra frontom

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2016

Pokušaji da se koketira sa organizacijom Nusra front predstavljaju stvaranje još jednog terorističkog čudovišta, izjavili su u Odeljenju za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.. . „Postavlja se pitanje (i, verovatno, ne samo kod nas) da li je to: nemoć Sjedinjenih Američkih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.