Rusija ne planira otvaranje vojne baze na Kubi

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ne planira otvaranje vojne baze na Kubi

Moskva ne vodi pregovore sa Havanom o obnovi vojne baze na teritoriji Kube, izjavili su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo spoljnih poslova je objasnilo da Rusija nema vojne baze u Latinskoj Americi i na Kubi, ali da su za rusku flotu neophodni punktovi za uplovljavanje i snabdevanje namirnicama i gorivom. Prema rečima predstavnika diplomatskog resora, na Kubi nema baza, ali tamo postoji luka.

„U luku uplovljava brod, tamo ga opslužuju, nakon čega on isplovljava i nastavlja dalje po zadatku. Tamo nema ništa što podrazumeva raspoređivanje naših snaga, naših specijalista koji bi se time bavili. To sve rade Kubanci“, rekao je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije.

„Naravno, rad naše prekookeanske flote u nekim tačkama traži punktove za uplovljavanje, odmor posade, popunjavanje zaliha, uzimanje vode, hrane i goriva, i takvu saradnju imamo sa Kubom. Takva praksa postoji i u tome nema ništa novo“, dodao je on. Kako je ranije saopšteno, zamenik ministra odbrane Rusije Nikolaj Pankov izjavio je u Državnoj dumi da se razmatra pitanje obnove ruskih vojnih baza na Kubi i u Vijetnamu. Međutim, ministar odbrane Vijetnama je naglasio da Hanoj neće dozvoliti pojavu strane vojne baze na svojoj teritoriji.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin prelomio: Ništa od ruske vojne baze na Kubi!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2016

"Moskva ne vodi pregovore sa Havanom o obnovi vojne baze na teritoriji Kube", izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije..."Ministarstvo je objasnilo da Rusija nema vojne baze u Latinskoj Americi, niti na Kubi, ali da su za rusku flotu neophodni punktovi za uplovljavanje i snabdevanje namirnicama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.