Rusi gube strpljenje, konvoj krenuo

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi gube strpljenje, konvoj krenuo

MOSKVA - Rusija više nije spremna da toleriše odlaganja ulaska konvoja koji nosi pomoć za Ukrajinu, svi kamioni su krenuli i idu ka gradu Lugansk, saopštilo rusko MSP.

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći... su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da djeluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP, prenio je Rojters.

Rusija je istovremeno upozorila da se ne preduzima ništa što bi omelo kretanje konvoja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Rojters je prenio izjave očevidaca da kamioni iz ruskog konvoja koji se nalaze na "ničijoj zemlji" između Rusije i Ukrajine još nisu krenuli, ali da su upalili motore, piše B92.

Ruska novinska agencija Itar Tas s izvještava da je konvoj prešao na teritoriju Ukrajine i da se zaustavio na graničnom prelazu Izvarino.

Prva grupa od 32 kamiona iz ruskog humanitarnog konvoja prevozi hranu i druge najneophodnije stvari za ugrožene građne na jugoistoku Ukrajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ruski konvoj krenuo bez dozvole

Izvor: Šumadija Press, 22.Avg.2014

Rusija više nije spremna da toleriše odlaganja ulaska konvoja koji nosi pomoć za Ukrajinu, svi kamioni su krenuli i idu ka gradu Lugansk, saopštilo je rusko MSP.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.