Pet osuđenih za ubistvo Njemcova, Dadajev povukao okidač

Izvor: B92, 29.Jun.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet osuđenih za ubistvo Njemcova, Dadajev "povukao okidač"

Moskva -- Porota Moskovskog okružnog vojnog suda proglasila je krivima Zaura Dadajeva i još četvoricu optuženih za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova.

Ruski sud je, kako je preneo Rojters, saopštio da im je za ubistvo Njemcova (55) obećano 253.000 dolara.

Sud je naveo i da policija traga za osumnjičenim organizatorom Njemcovog ubistva, Ruslanom Muhudinovim.

Tužilaštvo tvrdi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dadajev, bivši vojnik iz Čečenije, "povukao okidač".

Sudija Juri Žitnjikov je rekao da je ova grupa krajem septembra 2014. godine "pristala na predlog jedne osobe, za kojom tragaju vlasti, i još nekih drugih osoba da oduzmu Njemcovu život u zamenu za novac", prenela je agencija Tas s.

Porota je istakla da Dadajev ne zaslužuje milost.

Njemcov je ubijen u noći 27. februara 2015. godine u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Mediji su tada preneli da je Njemcov, za kog Rojters napominje da je bio jedan od najglasnijih kritčara predsednika Vladimira Putina, ubijen sa četiri hica iz pištolja i da mu je pucano u leđa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.