Pao privatni avion u Moskvi, poginuo francuski magnat

Izvor: Prva.rs, 21.Okt.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao privatni avion u Moskvi, poginuo francuski magnat

"U ovom trenutku, je utvrđeno da je vozač mašine za uklanjanje snega bila u alkoholisanom stanju. Postoji mogućnost da će veliki broj zaposlenih na aerodromu biti suspendovan, tokom trajanja istrage", saopsteno je danas iz te Komisije - agencije koja je direktno odgovarna ruskom predsednikom Vladimiru Putinu, prenela je agencije Rojters.

Putin je danas uputio saučšće zbog tragične pogibije francuskog državljanina.
"Vladimir Putin dugo poznaje de Maržerija >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << s kojim je bio u bliskim poslovnim odnosima", naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Itar Tas s.

Istražno odeljenje Ruskog istražnog komiteta za međuregionalni transport otvorilo je krivični postupak za povredu pravila bezbednosti aviosaobraćaja i pravila upravljanja avionom koja je rezultirala smrću više ljudi iz nehata, navodi agencija Itar Tas s.

AFP dodaje da je utvrđeno da je vozač mašine za uklanjanje snega bio u alkoholisanom stanju i da, prema preliminarnim teorijim greška bi mogao da bude i kontrolora leta uz akciju vozača mašine, ali da postoji mogućnost da je bilo grešaka i pilota malog francuskoga aviona.
Prema preliminarnim rezultatima istrage, francuski avion "Falcon- 300" na putu od Moskve do Pariza, sa četiri sedišta, sudario se sinoć, u 00:10 sati po moskovskom vremenu tokom poletanja sa Međunarodnog moskovskog aerodroma "Vnukovo", sa mašinom za uklanjanje snega, prevnuo se i zapalio na pisti.

Maržeri je bio jedini putnik u avionu, dok su tri člana posade, koji su takođe bili francuski državljani, stradali su u avionskoj nesreći na moskovsko aerodrimu, dodaje Raša tudej.

Detektivi su oduzeli tehničku dokumentaciju francuskog aviona "Falcon" koji se sudario na "Vnukovu" i uzeli uzorke goriva, navedeno je iz istražne komisije.

Sada tim detektiva i operativaca koji istražuju nesreću, ispituje predstavnike Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta i
zaposlene na aerodromu "Vnukovo" kao i svedoke, dodaje Itar Tas s.

Istražitelji ruskog komiteta pokušavaju da saznaju da li postoji video snimak incidenta i trenutno se razmatra četiri moguća uzroka avionske nesreće u moskovskom aerodromu.
"Postoje različite verzije udesa - krivica pilota , krivica dispečera, krivice vozača mašine uklanjanje snega, loša vidljivost", rekao je Sibul.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.