POGODILA IH KRIZA: Vlasnik Arsenala za 48 sati izgubio 809 miliona dolara, a Abramovič 450

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGODILA IH KRIZA: Vlasnik Arsenala za 48 sati izgubio 809 miliona dolara, a Abramovič 450

MOSKVA - Vlasnik Arsenala Ališer Usmanov izgubio je u poslednjih 48 časova 809 miliona dolara zbog pada rublje.

Vrednost ruske valute je pala zbog naglog pada cene energenata, pre svega nafte. Vrednost rublje je najniža u poslednjih 10 godina.

Usmanov je najviše izgubio od svih ruskih oligarha. Njegovo bogatstvo se posle ovog gubitka procenjuje na 13,4 biliona dolara.

Nešto bolje je prošao vlasnik Čelsija Roman Abramovič, koji je izgubio za dva dana 450 miliona dolara. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 12,8 biliona dolara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Abramovič i Ušmanov gube milione

Izvor: B92, 18.Dec.2014

Vrednost rublje u odnosu na dolar i evro pala je na najniži nivo u poslednjih deset godina, a to bi moglo da se odrazi i na englesku fudbalsku Premijer ligu...Razlog – vlasnici Arsenala i Čelsija prethodnih dana izgubili su velike količine novca...Ališer Usmanov, koji drži 30% akcija ’Tobdžija’,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.