Mladić na lečenju u Rusiji?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić na lečenju u Rusiji?

Iako nije mogao da potvrdi pisanje banjalučkog "Presa" koji je objavio vest da je Vlada Rusije spremna da da garanciju za puštanje njegovog oca na privremenu slobodu, generalov sin Darko Mladić rekao je za "Vesti" da će više informacija o tome imati nakon sastanka koji je najavljen u ambasadi Rusije u Hagu.

- Tamo bi trebalo da se sastane tim odbrane mog oca i ruskih diplomata u Holandiji, posle toga znaćemo dalje korake Kremlja - kaže Darko Mladić. On očekuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Moskva preduzeti sve da u najkraćem roku omogući svom ocu lečenje u Rusiji, što podrazumeva njegovo privremeno puštanje na slobodu i zvanične garancije Tribunalu.

- Opšte zdravstveno stanje mog oca je i dalje veoma teško, utvrđene su velike varijacije krvnog pritiska, a potvrđeni su i ranije preživljeni moždani i srčani udari, kao i potpuna oduzetost desne ruke, kao i još neke zdravstvene tegobe - kaže Darko Mladić.

Ruski lekari su prošle nedelje pregledali generala Mladića u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu, preuzeli su i obimnu dokumentaciju na osnovu koje bi trebalo da daju stručno mišljenje.

- Sa ocem se svakodnevno čujem, rekao mi je da je zadovoljan pregledom ruskih lekara i nada se dobrim vestima u vezi daljeg lečenja - rekao je za "Vesti" generalov sin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.