Ma, ne da se Rostov! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ma, ne da se Rostov! (VIDEO)

Pala je Lokomotiva iz Moskve (2:1), tim Kurbana Berdijeva ponovo na prvoj poziciji. Petar Škuletić dao jedini gol za goste

Snove niko ne može da im oduzme! Snovi se u fudbalu ostvaruju. Imali smo dokaz u Engleskoj, a jedan lep primer traje u Rusiji gde je Rostov brzom i efikasnom igrom došao do pobede od 2:1 nad Lokomotivom iz Moskve i tako se ponovo dokopao prvog mesta na tabeli ruske Premijer lige! Sada tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kurbana Berdijeva ima 54 boda, jedan više od CSKA koji ima meč manje.

Posle prvog poluvremena Rostov je već vodio s 2:0. Petar Škuletić je prepolovio prednost na startu drugog dela, ali je na zadovoljstvo domaćih navijača taj rezultat ostao na snazi do kraja utakmice.

Ubedljiv, brz, konkretan fudbal igra Rostov!

To se videlo i protiv jedne od najjačih ruskih ekipa - Lokomotive Moskve. Nije mnogo držao loptu u nogama. Ali, kada ju je imao, sve je išlo po sistemu - cik-cak, cik-cak! Poput Barse su domaći igrači vezli po terenu i već posle osam minuta vodili sa 1:0. Strelac je bio odlični Sardar Azmun. Da Rostov ode na odmor s ubedljivom prednošću pobrinuo se Kristijan Noboa u 45. posle šuta s distance, a lopta se uz dosta sreće odbila u mrežu gola gostiju iz Moskve.

Ipak, da ne ide sve po loju po domaći sastav potrudio se nekadašnji špic Partizana Petar Škuletić početkom drugog poluvremena. Odlično je iskoristio fizičke predispozicije, nadskočio protivnike posle kornera i trzajem glavom poslao loptu u mrežu protivnika. Lep pogodak. Njegov peti u sezoni.

Generalno gledano, Lokomotiva je odigrala dobar duel, ne bi bilo nezasluženo i da je došla do boda. Ali Rostov, za razliku od prošlog kola kada je "prosuo mleko" protiv Mordovije, ovoga puta nije dopustio grešku i sačuvao je bodove na svom kontu. Bodove od nemerljive važnosti u borbi za šampiona Rusije.

Rostov sada na tri kola do kraja ima bod više od CSKA koji svoj meč 27. kola protiv Tereka igra u subotu od 13.30. Ovom iznenađenju ruskog šampionata će do kraja biti svi potrebni trijumfi, uz nadanje da će CSKA negde kiksnuti.

Ako ništa, ove sezone smo naučili da je sve moguće. Za sada se Rostov ne da! Ponovo je na pobedničkom putu.





PREMIJER LIGA, 27. KOLO

Petak

Krila Sovjetov - Ufa 1:0 (1:0)

/Jakovljev 7/

Rostov - Lokomotiva Moskva 2:1 (2:0)

/Azmun 8, Noboa 45 - Škuletić 52/

Subota

13.30: CSKA - Terek

16.00: Anži - Zenit

16.00: Kubanj Krasnodar - Mordovija

18.30: Rubin Kazanj - Krasnodar

Nedelja

13.30: Amkar - Ural

18.30: Spartak Moksva - Dinamo Moskva

(FOTO: Printskrin)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.