MOSKVA: Slanjem padobranaca u Ukrajinu – SAD podrivaju sporazume iz Minska

Izvor: 011vodič.com, 18.Apr.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA: Slanjem padobranaca u Ukrajinu – SAD podrivaju sporazume iz Minska

RUSKA diplomatija je ocenila da dolazak američkih padobranaca u Ukrajinu predstavlja kršenje obaveza koje je na sebe preuzeo Kijev.
Portparol Ministarstva inostranih poslova RF Aleksandar Lukaševič istovremeno je kritikovao i zvanični Vašington:
„Administracija predsednika SAD, koja se na rečima zalaže za razrešenje ukrajinske krize, na delu na ovaj način doprinosi krahu dogovorenog u Minsku”.
Ovo je najverovatnije bio neposredni povod da Stejt departman obnovi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << svoje stare, ali ničim potkrepljene optužbe na račun Moskve.
Njegov portparolka Meri Harf izjavila je da je i dalje ubeđena da se ruski vojnici nalaze u Ukrajini. Pri tom je – zamoljena da precizira koliko ih je – rekla:
„Ne znam koliko tačno, ali ih je ogroman broj. SAD znaju da ruska vojna lica i dalje deluju na istoku Ukrajine”.
#fakti
The post MOSKVA: Slanjem padobranaca u Ukrajinu – SAD podrivaju sporazume iz Minska appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.