Kadeti Srbije pobedili fudbalere Rusije i osvojili turnir u Moskvi

Izvor: Blic, 23.Avg.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti Srbije pobedili fudbalere Rusije i osvojili turnir u Moskvi

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je turnir „Zvezdani put" koji se održao u Moskvi pošto je u poslednjem kolu savladala Rusiju sa 3:1.

Domaća ekipa je brzo povela, već u drugom minutu golom Romana Kuražova.

Ekipa koju sa klupe predvodi Milan Đuričić uspela je da izjednači 15 minuta kasnije, pošto je Ranko Veselinović lepim šutem van kaznenog prostora savladao Kosarevskog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Rusi su uspeli da pogode prečku u 36. minutu, posle slobodnog udarca Kuražova ali se na poluvreme otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku je Srbija bila mnogo bolja, a tri minuta je bilo dovoljno Dejanu Joveljiću da pogotkom glavom kruniše inicijativu.

Mladi fudbaler Crvene zvezde postigao je još gol u 54. minutu, ovog puta iz jedanaesterca i tako definitivno rešio pitanje pobednika.

Rusija je utakmicu završila sa devet igrača, pošto su zbog grubih faulova isključeni Kačalevski i Feoktistov.

„Veoma sam srećan i ponosan na ove momke, koji su odigrali tri odlične utakmice i apsolutno svi su se složili da je naša ekipa potpuno zasluženo osvojila prvo mesto. Ono što je za mene, kao njihovog učitelja, najvažnije, to je da su oni podizali nivo iz meča u meč i da su ispunjavali sve ono što se od njih traži. Radi se o sjajnim dečacima, koji imaju ogroman potencijal i polako počinju da ga ispoljavaju i na visokom nivou. Bio je ovo izuzetno jak turnir, verovatno za većinu i najjače takmičenje koje su igrali u životu. Pokazali su da imaju i pobednički karakter, jer su se veoma brzo i uspešno vratili posle primljenog gola i deklasirali Ruse. Raduje me njihova igra, a kao plod toga došao je i rezultat. Nećemo spavati na lovorikama, pred nama je i dalje veliki posao, nastavljamo da radimo i već u septembru imamo nove izazove", rekao je selektor Milan Đuričić.

„Orlići" su u prva dva kola takođe pobedili svoje rivale, Rumuniju sa 2:1 i Kipar sa 3:0.

Rusija - Srbija 1:3 (1:1)

(Kuražov 2 - Veselinović 17, Joveljić 48, 54 pen.)

Rusija: Kosarevski - Feoktistov, Borodin, Volkov (od 65.Kalačevski), Denisov - Zaharov, Pacev, Rudenko (od 45.Jakovljev), Beljakov (od 58.Ignjatijev) - Kuražov (od 63.Lacevič), Sulejmanov. Selektor: Sergej Matvejev.

Srbija: Aleksandar Popović - Jovan Vlalukin (od 80.Veljko Knežević), Ranko Veselinović, Strahinja Bošnjak, Ranko Jokić - Stefan Mihajlović (od 74.Njegoš Petrović), Nikola Puzić, Marko Keča (od 80.Veljko Nikolić) - Uroš Vuković (od 65.Almir Eminović), Miloš Zličić (od 62.Đorđe Jovanović), Dejan Joveljić (od 59.Luka Ilić). Selektor: Milan Đuričić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.