Ist medija grupi zabranjena prodaja udela u Politici

Izvor: Beta, 18.Dec.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ist medija grupi zabranjena prodaja udela u Politici

BEOGRAD, 18. decembra 2014. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije u četvrtak je saopštila da je Ist medija grupi, registrovanoj u Moskvi, privremeno zabranila prodaju celog ili dela udela u beogradskoj medijskoj kompaniji "Politika novine i magazini" (PNM).

Komisija ispituje prodaju 50 odsto udela u PNM i sumnja da je Ist medija grupa povezana sa šabačkim Farmakomom MB, koji je u stečaju, a vlasnik firme Miroslav Bogićević u pritvoru.

Ocena Komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je da bi prodaja udela u PNM mogla da nanese "nenadoknadivu štetu" svim učesnicim na medijskom tržištu u Srbiji.

Ist medija grupa je juna 2012. godine od nemačkog VACA (WAŽ) kupila 50 odsto udela u PNM i imala je obavezu da Komisiji prijavi to preuzimanje, što, kako je saopštila Komisija, nije uradjeno.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjena prodaja dela Politika NM

Izvor: B92, 18.Dec.2014

Komisija za zaštitu konkurencije privremeno je zabranila Ist medija grupi, registrovanoj u Moskvi, prodaju celog ili dela udela u "Politika novine i magazini"...Komisija ispituje prodaju 50 odsto udela u PNM i sumnja da je Ist medija grupa povezana sa šabačkim Farmakomom MB, koji je u stečaju, a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.