Izvor: RuskaRec.ru, 20.Jul.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske vlasti: U Moskvi se razvijaju vazdušni taksi i leteći motocikli

Na marginama izložbe MAKS 2017 koja se održava u gradu Žukovski u Podmoskovlju na štandu gradskih vlasti Moskve predstavljeno je nekoliko tehnoloških inovacija i startap projekata, rekao je rukovodilac prestoničkog Departmana za nauku, industrijsku politiku i preduzetništvo Aleksej Fursin.
Među predstavljenim novitetima nalazi se i teretni dron, koji je razvila mlada moskovska kompanija sa sedištem u Skolkovu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru <<
Nadamo se da bespilotna letelica neće stati na eksperimentalnoj seriji, nego da će preći u serijsku proizvodnju, rekao je Fursin.
Kako je on naglasio dron koji nije samo razvijen nego i isproban može da se koristi kao bespilotna letelica, ali i u pilotiranoj verziji za prevoz ljudi.
Pored toga kompanija u ovom trenutku ima nekoliko patenata, uključujući i vazdušni taksi, a za razliku od stranih pandana on može da poleće i sleće sa parkinga za automobile, rekao je Fursin.
Odgovarajući na pitanje o rokovima za pojavu takvih aparata na nebu iznad Moskve Fursin je istakao da  je reč o „pogledu u budućnost“, prenosi portal Vzglяd.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.