Brisel traži da Moskva objavi listu nepoželjnih

Izvor: Večernje novosti, 01.Okt.2014, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel traži da Moskva objavi listu nepoželjnih

Predsedavajući Evropskom parlamentu (EP) Martin Šulc zatražio je danas od Rusije da objavi kompletan spisak članova EP kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju, kao i da navede razloge zbog kojih im je uvedena zabrana.Povod za zahtev Šulca je prošlonedeljno odbijanje ruskih vlasti da dozvole ulazak u zemlju poslanici EP Rebeki Harms, koja je morala posle nekoliko časova zadržavanja na moskovskom aerodromu da se vrati za Brisel.Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << EP poslao je pismo ambasadoru Rusije u EU Vladimiru Čižovu u kojem je naglasio da je EU postepeno i otvoreno objavila sankcije protiv nekih ruskih zvaničnika zbog, kako je naveo, uloge u odvajanju Krima od Ukrajine. Rebeka Harms je istakla je da je želela da posmatra sudenje ukrajinskom pilotu koji je u Rusiji optužen za špijunažu, a pre putovanja je, kako tvrdi, proverila sa ruskim vlastima da li može da prisustvuje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Brisel traži da Moskva objavi listu nepoželjnih

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 00:17

Predsedavajući Evropskom parlamentu (EP) Martin Šulc zatražio je juče od Rusije da objavi kompletan spisak članova EP kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju, kao i da navede razloge zbog kojih im je uvedena zabrana...Povod za zahtev Šulca je prošlonedeljno odbijanje ruskih vlasti da dozvole ulazak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.