Bild: Vlada u Berlinu za okončanje sankcija Moskvi?

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild: Vlada u Berlinu za okončanje sankcija Moskvi?

Mnogi u nemačkoj vladi i među političarima "velike koalicije", demohrišćana i socijaldemokrata govore samo o tome kako se mogu okončati sankcije prema Moskvi, premda Rusija i dalje drži Krim, a i sama kancelar Angela Merkel je nagovestila da bi, srednjoročno gledano, sa Rusijom trebalo normalizovati odnose.

Ovo saznaje danas nemački tabliod Bild, koji piše da je Merkelova u malom krugu već nagovestila da bi se srednjoročno gledano odnosi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Moskvom ponovo mogli normalizovati i da bi uslovi za to bi, izmedju ostalog, mogli biti - stopiranje dalje destabilizacije Istočne Ukrajine i pregovori o budućem statusu Krima.

I šef nemačke diplomatije socijaldemokrata Frank-Valter Štajnmajer situaciju vidi slično, a pri tom se u njegovom Ministarstvu još kaže da bi vlada u Berlinu trebalo da bude spremna i da pritegene sankcije, ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin ponovo pooštri svoj kurs ka Ukrajini.

Iz bavarske konzervativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU) stižu i zahtevi da se Rusija ponovo primi u G8.

Zamenik šefa CSU Peter Gauvajler je za Bild izjavio da bi Merkelova i Štajnmajer trebalo da Putina dovedu za pregovarački sto i da bi zajednički cilj zapada trebalo da bude da Rusija, umesto u G7, ponovo bude na samitu G8 sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada u Berlinu za ukidanje sankcija Moskvi?

Izvor: Mondo, 24.Okt.2014

Mnogi u nemačkoj vladi i među političarima "velike koalicije", demohrišćana i socijaldemokrata govore samo o tome kako se mogu okončati sankcije prema Moskvi, premda Rusija i dalje drži Krim...Foto: AP Photo/Mićael Sohn..I sama kancelar Angela Merkel je nagovestila da bi, srednjoročno gledano,...

Nastavak na Mondo...

Nemačka za ukidanje sankcija Rusiji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2014

Mnogi u nemačkoj vladi i među političarima "velike koalicije", demohrišćana i socijaldemokrata govore samo o tome kako se mogu okončati sankcije prema Moskvi, premda Rusija i dalje drži Krim, a i sama kancelarka Angela Merkel je nagovestila da bi, srednjoročno gledano, sa Rusijom trebalo normalizovati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.