Slobodanu Pavloviću određen jednomesečni pritvor

Izvor: RTS, 14.Feb.2016, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodanu Pavloviću određen jednomesečni pritvor

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor za vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića i troje njegovih saradnika, osumnjičenim za malverzacije u vezi s kreditom banke predsedniku RS Miloradu Dodiku kojim je on pokrio kupovinu vile na Dedinju u Beogradu.
Pavlovićev advokat Miodrag Stojanović potvrdio je novinarima da je na zahtev Tužilaštva BiH Slobodanu Pavloviću, Petru Laziću, Ljiljani Garić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Blagi Blagojeviću određen jednomesečni pritvor.

Svi oni su osumnjičeni da su počinili krivično delo pranja novca, falsifikovanja dokumenata i zloupotreba položaja ili ovlašćenja.
Pritvor je zatražen zbog mogućnosti da pobegnu iz zemlje, unište ili falsifikuju dokumentaciju i utiču na svedoke.
Iz Tužilaštva BiH su ranije danas naveli da će za 30 dana biti okončana istraga o tome da su osumnjičeni učestvovali u pranju novca preko navodnog kredita od 750.000 evra odobrenog Miloradu Dodiku 2007. za kupovinu vile u Beogradu, kao i kredita odobrenog 2008. koji je poslužio za prikrivanje nepostojećeg kredita iz 2007.
Pavlovićev advokat je rekao da će tokom noći svi osumnjičeni biti prebačeni u Bijeljinu u pritvor.
Stojanović je dodao da će odbrana kada dobije rešenje, uložiti žalbu, ističući da je zdravstveno stanje Slobodana Pavlovića izuzetno loše.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.