Nikolić: Izetbegović da objasni poređenje Dodika i Gadafija

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Sep.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Izetbegović da objasni poređenje Dodika i Gadafija

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović duguje da dodatno objasni kada je bio iskren - kada je rekao da rata u BiH neće biti, ili kada je predsednku RS Miloradu Dodiku, kako kaže, predvideo sudbinu libijskog lidera Moamera Gadafija.

"Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi to trebalo da se desi da bi stanovnici RS to učinili svom legalno izabranom predsedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsednika", rekao je Nikolić za "Večernje novosti".

Nikolić je rekao sa je referendum očigledno pokazao volju građana Republike Srpske i ne bi smeo da doživi sudbinu nekoliko referenduma održanih u različitim srpskim zemljama, u različitim istorijskim okolnostima - da bude održan i ostane mrtvo slovo na papiru.

Prema njegovoj oceni iza referenduma su stali svi relevantni politički činioci u RS i to obavezuje na njegovo sprovođenje.

Izetbegović je u nedelju izjavio da veruje dareakcija međunarodne zajednice na referendum u RS, neće izostati.

"Mislim da će postupno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milosević prkose i kako to izgleda", rekao je predsedavajući Predsedništva BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Moamer Gadafi

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.