Samo večera sa Kolindom?

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo večera sa Kolindom?

Nikolić ide u Sarajevo na samit, nema najave da će se sresti sa predsednicom Hrvatske. Zagreb nas koči na putu ka Uniji zbog ultranacionalista - tvrdi šef države PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić posetiće Sarajevo 28. i 29. maja, prvi put otkako je pre četiri godine stupio na dužnost šefa države. On neće biti u zvaničnoj, bilateralnoj poseti, već će učestvovati na sastanku regionalnih lidera u okviru procesa Brdo-Brioni. Osim šefova država iz našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okruženja, kao počasni gost na skup je pozvan predsednik Italije Serđo Matarela. Posle nekoliko odlaganja, do zvanične posete srpskog predsednika gradu na Miljacki trebalo bi da dođe na jesen, o čemu su se Nikolić i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović dogovorili tokom marta u telefonskom razgovoru, a sa namerom da se sačeka završetak izbornog procesa u našoj zemlji. Njihov susret tokom ovog vikenda biće prilika da se termin zvanične posete precizira. Samitu u Sarajevu prisustvovaće i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a kako nam je preneto iz diplomatskih izvora, zasada nije dogovoren susret sa Nikolićem na marginama. Ipak, tokom dvodnevnog skupa, koji podrazumeva i neformalnu večeru za učesnike, dvoje državnika možda će ugrabiti priliku da ugovore obostrano prihvatljiv termin posete srpskog predsednika Zagrebu, kao i da porazgovaraju o uslovima za otvaranje pregovaračkih poglavlja EU sa našom državom. Nikolić je juče ukazao da Hrvatska zaustavlja otvaranje poglavlja Srbiji, pod uticajem ultranacionalista koji "veličaju ustaški pokret", iako postoji dogovor na najvišem nivou da će se ta pitanja rešiti putem dijaloga, a ne ucena. Prema do sada dostupnim informacijama iz diplomatskih izvora, srpski predsednik će u Sarajevu imati sastanak sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom. * Kolinda Grabar Kitarović i Bakir Izetbegović ZAMOR GRAĐANA DOK ČEKAJU EU VEOMA je opasno zaustavljanje evrointegracija s obzirom na to da građani Srbije za 16 godina nemaju nikakve pozitivne posledice, već osećaju samo teškoće. Bojim se da će doći do pada optimizma građana u vezi sa punopravnim članstvom u EU - rekao je juče Nikolić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Garsija-Margaljom. Gost je rekao da će Španija nastaviti da podržava Srbiju u evrointegracijama, kao i da ne priznaje dokumente Kosova i da neće omogućiti viznu liberalizaciju za građane koji dolaze sa KiM.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači u subotu u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2016, 09:57

Predsednik Kosova, Hašim Tači, otputovaće u subotu za Bosnu i Hercegovinu kako bi prisustvovao ovogodišnjem Samitu 100 biznis lidera u Sarajevu, u sklopu kojeg će se održati skup lidera "Brdo Brioni" procesa.  Tačijev odlazak potvrdio je za RSE njegov savetnik Ardian Arifaj.  Predsedništvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.