Marko Nikolić: Mamina smrt zbližila me je sa sestrom

Izvor: Story, 13.Jun.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Nikolić: Mamina smrt zbližila me je sa sestrom

Učešćem na Evroviziji pevač i kompozitor Marko Nikolić ostvario je dečački san, a posle spektakularnog nastupa sa Bojanom Stamenov kaže da je prezadovoljan i da mu je najveću podršku davala njegova rođena sestra, pevačica Maja Nikolić

Maja i Marko Nikolić, foto: Nebojša Babić, Privatna arhiva, Eurovision.tv

Pevač i kompozitor Marko Nikolić (38), rođeni brat pevačice >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Maje Nikolić (40), pevao je prateće vokale našoj predstavnici na Evrosongu Bojani Stamenov. Njegovi najvatreniji navijači bili su sinovi Petar (11) i Luka (6), kao i ćerka Lena (8) koji baš kao i on žive u Beču. S obzirom na to da je kompozitoru pesme Beauty Never Lies Vladimiru Graiću, kumu njegove rođene sestre, Markov talenat bio dobro poznat, uputio mu je poziv da nastupi na ovom prestižnom takmičenju.

- Nastup na Evroviziji bio je jedan od mojih neostvarenih dečačkih snova. Velika mi je čast da sam bio deo ovako velikog događaja zajedno sa našom fenomenalnom ekipom, na čelu sa Bojanom. Kada me je Graja nazvao i upitao da pevam prateće vokale, bio sam zaista oduševljen.

Iako već više decenija ne žive u istoj državi, Marko kaže da sa sestrom Majom ima savršen odnos pun poverenja i uzajamnog poštovanja. Posebno su se zbližili od kada im je nakon duge i teške bolesti pre godinu dana preminula majka Slavica.

- Sa Majom oduvek imam izvanredan odnos i mamin odlazak još više nas je zbližio. Ona mi je tokom takmičenja svakodnevno pisala, zvala me, davala savete i sve ovo vreme pružala mi maksimalnu podršku.

Marko je svojevremeno objavio jedan album za srpsko tržište, ali i duet sa folk pevačem Dejanom Matićem. Ipak, poslednjih nekoliko godina orijentisao se isključivo na austrijsko tržište. Bez obzira na to što je tokom devedesetih započeo život u Austriji, uvek ga obraduje dolazak  u rodni Niš.

- Ne idemo u Srbiju baš toliko često koliko bismo želeli jer klinci idu u školu, ali svakako dođemo nekoliko puta godišnje i provodimo vreme sa najbližima – kaže Marko koji je kao veoma talentovan muzičar odlučio da napusti Niš i dalje školovanje nastavi na prestižnoj muzičkoj akademiji u Austriji.

- Došao sam u Austriju da studiram i 1997. godine upisao Jazz akademiju u Gracu, a nakon što sam 2002. diplomirao, preselio sam se za Beč gde danas živim i stvaram. Već dugo radim na svom projektu za evropsko tržište i nadam se da će on uskoro ugledati svetlost dana.

Marko je veoma posvećen otac i mada ima mnogo poslovnih obaveza, trudi se da svaki slobodan trenutak provede sa svojim naslednicima.

- Moja deca su natprosečno talentovana za muziku i fantastično pevaju – ponosno kroz osmeh kaže Marko i ističe da u životu više nema neostvarene želje, već da uveliko živi svoj san za koji se nada da neće prestati.

Piše: Ksenija Konić

 


Izvor: Story

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.