Izvor: Capital.ba, 06.Mar.2015, 06:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rotšild: Svetska privreda u najgorem stanju još od rata

LONDON, Britanski investicioni bankar i član poznate bankarske porodice Rotšild, lord DŽejkob Rotšild, upozorio je danas da je aktuelna geopolitička situacija najteža još od Drugog svetskog rata. On je u godišnjem izveštaju investicionog fonda „RIT Kapital partners“, čiji je predsednik, upozorio ulagače na „haos, ekstremizam i agresiju“ širom sveta, posebno ukazujući na „užasne probleme u Evropi“, preneo je britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << list „Telegraf“. „Pored teške ekonomske situacije, investitori se suočavaju sa geopolitičkom situacijom koja je možda najgora još od Drugog svetskog rata“, istakao je lord Rotšild u izveštaju za 2014. godinu. Taj 78-godišnji bankar je naveo da je to rezultat „haosa i ekstremizma na Bliskom Istoku, ruske agresije i ekspanzije, kao i oslabljene Evrope, koja beleži užasno visoku nezaposlenost, u najvećoj meri izazvanoj time što se vlasti u mnogim članicama Evropske unije nisu pozabavile strukturnim reformama“. Slika globalne privrede koju je Rotšild izneo u novom godišnjem izveštaju je mnogo gora od one u prošlogodišnjem izveštaju, kad je kao najveće izazove za svetsku privredu on izneo usporenje rasta kineske privrede i moguće precenjivanje akcija.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVET SUOČEN SA NAJVEĆOM OPASNOŠĆU OD DRUGOG SVETSKOG RATA: Ekstremizam guta Bliski Istok, ekonomski haos ruši Evropu!

Izvor: Press, 06.Mar.2015

Svet se sada suočava sa najvećom opasnošću još od Drugog svetskog rata. Nezaposlenost preti evropskom blagostanju, a haos guta Bliski istok, upozorava Rotšild. . Svetski BDP razočarao je nejednakom stopom rasta u 2014....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.