Otvoren vazdušni prostor iznad Londona

Izvor: VOA, 12.Dec.2014, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren vazdušni prostor iznad Londona

Putnici na letovima ka Britaniji i iz te zemlje suočavaju se sa velikim kašnjenima nakon što je kompjuterska greška poremetila avio-saobraćaj na aerodromima u Londonu.

Glavna britanska Služba za kontrolu vazdušnog saobraćaja (NATS) saopštila je da je problem riješen, te da se nastavlja uobičajan tok operacija.  Avioni su ponovo počeli da polijeću sa aerodroma Hitrou, jednog od najprometnijih u svijetu.

Pojedini avioni bili su preusmjereni na druge britanske >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << aerodroma nakon zatvaranja vazdušnog prostora iznad Londona, ali su poremećaji uticali na ostatak Evrope, gdje su odloženi letovi ka britanskoj prestonici.

Evropska Agencija za bezbednost u avio saobraćaju, Eurokontrol, prvobitno je saopštila da će vazdušni prostor iznad Londona biti zatvoren nekoliko sati, ali su britanske vlasti kasnije saopštile da je prostor otvoren, te da je saobraćaj ograničen u skladu sa trenutnim kapacitetima sistema.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.