Džonson: Sankcijama se obuzdavaju pojave varvarstva

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Sankcijama se obuzdavaju pojave varvarstva

Sankcije su „faktor obuzdavanja pojave varvarstva“, izjavio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson.

Džonson je izjavio da London podržava američke sankcije protiv ljudi koji su navodno povezani sa napadom hemijskim oružjem u Siriji i pozdravlja sankcije kao način pritiska na Damask.

On je obećao da će Velika Britanija nastaviti da „preduzima napore“ za preuzimanje odgovornosti onih koji su, prema mišljenju Zapada, krivi za izvođenje hemijskog napada. Prema rečima ministra, London će to raditi kroz mehanizme UN i EU.

Osim toga, Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije namerava da „nastavi da podržava međunarodne napore za političko rešavanje krize u okviru UN“.

Džonson je izjavio da nasilje u Siriji može biti zaustavljeno samo političkim putem.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: SAD bi da menjaju režžim u Siriji na neki novi način

Izvor: RTS, 25.Apr.2017

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kaže da američke tvrdnje da Rusija navodno snabdeva talibane u Avganistanu oružjem imaju za cilj da se skrene pažnja sa planova SAD da promene režim u Siriji. . "Smatram da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.