Đanković izabrana za potpredsednicu Komiteta 3 AER

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đanković izabrana za potpredsednicu Komiteta 3 AER

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Aleksandra Đanković jednoglasno je danas izabrana za potpredsednicu Komiteta 3 Skupštine evropskih regija (AER), na plenarnom zasedanju tog komiteta u Londonu.

Đanković je istakla da je njen izbor za potpredsednicu ovog radnog tela AER-a još jedno u nizu priznanja Skupštini AP Vojvodine od strane ove organizacije zbog velikog angažmana, partnerskih odnosa sa regijama članicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i posvećenog i dugogodišnjeg rada pokrajinskog parlamenta u okviru AER i njenih radnih tela.

"Rad u okviru Komiteta 3 smo shvatili vrlo ozbiljno jer se ovaj komitet bavi pitanjima mladih, obrazovanja, kulture i jednakih mogućnosti koja su svakako jedan od prioriteta pokrajinske administracije. Naš cilj je da približimo mlade ljude mestima odlučivanja i podignemo njihovu svest o značaju učešća u procesu donošenja odluka, posebno onih koje se tiču njih i njihove budućnosti", rekla je Đanković.

Ona je dodala i da je predstojeći skup Regionalne mreže mladih, koji Skupština AP Vojvodine organizuje u saradnji sa AER-om od 6. do 9. maja. samo prva u nizu aktivnosti i da će Skupština AP Vojvodine ostati posvećena i učestvovati u svim aktivnostima koje doprinose stvaranju boljeg, pozitivnog ambijenta za život mladih u oblastima kulture, obrazovanja, zapošljavanja...

Delegacija Skupštine AP Vojvodine, koju su činili potpredsednici Damir Zobenica, Aleksandra Đanković i Snežana Sedlar, učestvovala je u Londonu na dvodnevnom plenarnom zasedanju komiteta Skupštine evropskih regija, navodi se u saopštenju pokrajinske vlade.

Vojvodina je od 2002. godine punopravna članica ove najveće i najuticajnije mreže koja okuplja regione i institucije iz 35 zemalja Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.