Zvezda juri brejk u Litvaniji

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda juri brejk u Litvaniji

Pobedom nad Galatasarajem u paklu Arene, ovosezonska kampanja Crvene zvezde u Evroligi počela je uspešno. Vreme je za prvi brejk na strani a na tom putu igračima Dejana Radonjića stoji nezgodni litvanski Neptunas. Meč se igra od 18 časova po našem vremenu.

Iako važi za najslabiji tim u Grupi D, bar na papiru, ekipa Neptunasa iz Klaipede neće biti nimalo lak zalogaj jačima od sebe.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je delimično osetila i Laboral Kuča u prvom kolu, pošto su se gosti iz Litvanije držali tokom celog meča, ne dozvolivši timu iz Vitorije ni da pomisli na pobedu pre isteka 40. minuta.

Jedini srpski predstavnik u Evroligi, pak iza sebe ima četiri trijumfa u regionalnom takmičenju i već pomenutu veliku pobedu nad moćnim i skupim Galatasarajem na otvaranju evroligaške sezone prošle nedelje.

Ne kriju beogradski crveno-beli želju da u Litvaniji zabeleže i drugu pobedu i time znatno povećaju svoje šanse za plasman u Top 16 fazu, ali su veoma svesni težine zadatka.

Zvezdu je posle veoma dugog i napornog puta od više od 13 sati, u dalekoj Klaipedi dočekalo izuzetno hladno vreme, hladna sala za trening i hotel bez grejanja. Dakle, uslovi pred ovu važnu utakmicu bili su daleko od idealnih za momke trenera Radonjića, ali to ipak ne sme biti alibi. Naprotiv, mora biti dodatni motiv.

Ekipa Neptunasa sastavljena je mahom od litvanskih košarkaša, a jedini stranac je Amerikanac Mustafa Šakur. Bolji od ostalih na početku sezone u litvanskom prvenstvu, gde Neptunas za sada ima skor od 7:0, bili su Galijus (prošle sezone igrao za ljubljansku Olimpiju), iskusni Zavskas i snažni centar Dimša.

Crveno-beli će kao i u prvom meču najelitnijeg takmičenja, pobedu tražiti pre svega u čvrstoj i agresivnoj odbrani, kontrolisanom skoku i kreativnosti sjajnog Markusa Vilijamsa.

Trebalo bi izbeći jurnjavu po terenu i utakmicu na veliki broj poena, a veoma važno je zaustaviti šut za tri poena protivnika, tradicionalno oružje svih litvanskih ekipa.

Meč u Klaipedi počinje u 18 časova, a tok utakmice i kretanje rezultata možete pratiti na našem sajtu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.