Sutra se u Leskovcu održava državno prvenstvo u krosu

Izvor: juGmedia, 31.Okt.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra se u Leskovcu održava državno prvenstvo u krosu

LESKOVAC – U Leskovcu će sutra biti održano ekipno prvenstvo Srbije u krosu na kome će učestvovati 20 atletskih klubova sa 159 prijavljenih takmičara što je daleko više nego na prošlogodišnjem prvenstvu u Beogradu.

Istovremeno s ovim biće održano i pojedinačno prvenstvo Centalne Srbije u krosu čime se praktično završava ovogodišnja atletska sezone u našoj zemlji.

Na stazi leskovačkog hipodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << biće održano osam trka u svih dvanaest kategorija a pred leskovačkom publikom nastupiće i desetak srpskih atletskih reprezentativaca predvođenih Oliverom Jeftić iz užičke „Mladosti“, koja u Leskovac dolazi kao pobednik nedavno održanih maratona u Zagrebu i Podgorici.

„U takmičarskom smislu očekujem veliku borbu između užičke „Mladosti“ i pančevačkog „Dinama“, klubova koji konkurišu za titulu apsolutnog pobednika ovogodišnjeg državnog prvenstva u krosu“, rekao je Slobodan Popović, savezni selektor Atletskog saveza Srbije (ASS) na današnjoj konferenciji za novinare.

On je izrazio žaljenje što na prvenstvu u krosu u Leskovcu neće učestvovati Amela Terzić jer novopazarci nisu prijavili učešće svoje ekipe na ovom takmičenju.

Atletski klub „Dubočica“ iz Leskovca prijavio je osmoro svojih takmičara. Ivica Mažek, komesar za takmičenjha ASS rekao je da je Leskovac, kao domaćin, uložio veliki napor u organizaciji ovog takmičenja, da je staza na hipodromu dobro pripremljena i da očekuje veliku borbu atletičara na stazi.

Prvenstvo Srbije u krosu otvoriće Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca a prve trke, u kojima učestvuju najmlađi takmičari, počeće od 11 sati i 10 minuta. Najbolji srednjeprugaši Srbije startovaće nešto pre 13 sasti, tačnije seniorke u 12.55 a seniori u 13.25 sati.

Ekipni prvaci državnog prvenstva u krosu, u juniorskoj i seniorkskoj konkurenciji, predstavljaće Srbiju na Kupu evropskih šampiona koji će početkom februara naredne godine biti održan u Portugalu.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

U Leskovcu u toku ekipno državno prvenstvo u krosu

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2014, 13:55

LESKOVAC – Na leskovačkom hipodromu počelo je danas ekipno prvenstvo Srbije u krosu na kome učestvuje 159 takmičara iz 20 klubova, među kojima je i Olivera Jeftić...Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije rekao je na otvaranju takmičenja da je Leskovac posle dugo godina...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.