Rundek i Kargo orkestar u Beogradu

Izvor: B92, 28.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rundek i Kargo orkestar u Beogradu

Darko Rundek i "Kargo orkestar" održaće koncert 17. decembra u Sava centru u Beogradu, gde će publika moći da prva i jedina dobije novi živi album "Live in Dom omladine", koga potom neće biti u slobodnoj prodaji.

Koncert u Sava centru najaviće i kraj rada ove postave Kargo orkestra, čiji članovi žele da se posvete drugim projektima, saopštila je promoterska kuća "Long play".


Kargo Orkestar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za Rundeka "počeo kao avantura", kada je raspustio bend skupljen za rad na albumu "Apokalipso" (1997) i krenuo u potragu za novim saradnicima nastanjenim, kao i on u Parizu, sa kojima je odatle mogao kontinuirano raditi i kreirati.

Prvi rezultat saradnje Rundeka i nekolicine muzičara bio je album "Ruke" iz 2002. godine, koji se najpre pojavio samo pod imenom Darka Rundeka, ali je reizdanje iz 2004. godine dobilo dodatak "i Kargo orkestar".

Iste godine pojavio se i njihov živi album "Zagrebačka magla", a potom 2006. godine studijski album "MHM A-HA OH YEAH DA-DA".

Drugi živi album Rundeka i "Kargo orkestra" - "Live in Dom omladine", objavila je promoterska kuća "Long Play", ali ovo izdanje neće biti pušteno u prodaju već će moći da ga nabave samo posetioci koncerta u Sava centru 17. decembra.

Ovaj živi album snimljen je na nastupu održanom 23. marta prošle godine u Domu omladine, tokom turneje "Svitanja", održane u nekoliko gradova Srbije.

Karte za beogradski koncert uskoro će se naći u prodaji i cena će biti 1.500 dinara za sva mesta u dvorani.

Foto: Zvonko Perge

Pročitajte intervju sa Darkom Rundekom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rundek i Kargo poslednji put u Beogradu

Izvor: Mondo, 28.Okt.2008

Darko Rundek i Kargo orkestar održaće koncert 17. decembra u Centru 'Sava' u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Kraj Cargo Orkestra

Izvor: Popboks, 28.Okt.2008

Cargo Orkestar Darka Rundeka prestaje da postoji; članovi žele da se posvete drugim projektima, a koncert 17. decembra u Sava centru biće jedan od njihovih poslednjih nastupa. "Nakon sedam godina, prirodno je da neki ljudi krenu zasebnim putem i da se Orkestar promjeni", rekao je Rundek i najavio poseban...

Nastavak na Popboks...

Rundek i Kargo orkestar u Sava Centru 17. decembra

Izvor: RockSerbia.net, 29.Okt.2008, 05:37

Darko Rundek i Kargo orkestar održaće koncert 17. decembra u Sava centru u Beogradu, gde će publika imati izuzetnu privilegiju da prva i jedina uz kupljenu ulaznicu dobije novi živi album Live in Dom omladine , koga potom neće biti u redovnoj prodaji. Koncert u Sava centru najaviće i kraj rada...

Nastavak na RockSerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.