Tri godine od tragedije u Kontrastu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2015, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine od tragedije u Kontrastu

Tačno pre tri godine vatra koja je zahvatila novosadsku diskoteku "Kontrast" ugasila je šest mladih života.

U požaru su živote izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) državljanin BiH sa boravištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

U Višem sudu u Novom Sadu prošle godine četvorici optuženih izrečeno je ukupno 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina zatvora. Zakupac lokala Slaviša Stanišić dobio je devet, a njegov kolega Dejan Ratković sedam godina zatvora. Električar Miroslav Papuga kažnjen je sa devet godina zatvora, dok je vlasnik diskoteke Kontrast Alojz Ganić dobio pet godina.

Skupština Srbije usvojila je 20. februara Zakon o oružju i municiji kao i izmene Zakona o zaštiti od požara poznatog kao "Tamarin zakon".

Izmene Zakona o zaštiti od požara trebalo bi da stvore efikasniju kontrolu bezbednosti prostora u kojima se okuplja veći broj ljudi, a to se odnosi pre svega na ugostiteljske objekte.

Takođe, predviđeno je da organizaciju, način rada i postupanje prilikom izvršavanja zadataka zaštite i spasavanja vatrogasno-spasilačkih jedinica bliže propisuje ministar.

Potreba za izmenom zakona inicirana je nakon izvršene analize postojećeg zakona, sugestija i predloga koji su dostavili roditelji nastradalih u požaru u Kontrastu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.