Vučić doputovao u Tiranu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić doputovao u Tiranu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas pre podne u Tiranu, u dvodnevnu posetu Albaniji, prvu jednog srpskog premijera u istoriji, i to u trenutku delikatnih odnosa dve zemlje, ali i u svetlu činjenice da je članstvo u EU strateški cilj i Beograda i Tirane.

Srpskog premijera na aerodromu je dočekao zamenik premijera Niko Peljesi.

Vučić je, uoči posete, tokom koje će se sastati sa svojim albanskim kolegom Edijem Ramom i drugim najvišim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zvaničnicima, kao i sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji, poručio da Srbija želi dobre odnose sa Tiranom, što će doprineti celokupnoj stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Premijer Srbije je više puta istakao da stabilnost na Balkanu znači i da Srbija ne može da prihvati ideju "velike Albanije".

- Srbija želi dobre odnose i bolju komunikaciju sa Albanijom, razvoj infrastrukturnih projekata, izgradnju puteva i pruga, povezivanje Srbije sa Albanijom auto-putem Niš-Priština-Tirana - najavio je premijer.

- Srbija takođe želi uspostavljanje modernih železnica sa Skadrom i Tiranom, bolju ekonomsku saradnju jer smatra da će povezivanje poslovnih ljudi, ali i privrednih komora doneti dobro i jednima i drugima - dodao je premijer.

Nakon ceremonije svečanog dočeka, premijer Vučić će se sastati sa premijerom Ramom, predsednikom Bujarijem Nišanijem, zatim predsednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posete premijer Vučić završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Tokom drugog dana posete predviđeno je učešće premijera Vučića na Ekonomskom forumu "Vienna Economic Forum - Tirana Talks 2015", na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Sa premijerom u Tiranu putuje i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučićeva poseta Tirani je u medijima već označena kao istorijska, a prate je bezbednosne mere podignute na najviši stepen.

Kontrola se obavlja sa kopna i iz vazduha, uz učešće pripadnika svih bezbednosnih službi.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić i Rama: Nesporne razlike, ali i zajednički cilj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015

Poseta premije Srbije Aleksandra Vučića Tirani potvrdila je danas nesporne razlike između Srbije i Albanije oko više otvorenih pitanja, pre svega Kosova i Metohije, ali da je takođe nesporno da dve države imaju zajednički cilj i put ka Evropskoj uniji..."Posao naše Vlade je da gleda u budućnost,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.