Zavetnici Novi Sad: Tražimo zabranu filma koji prikazuje Srbe kao okupatore KiM!

Izvor: KMnovine.com, 10.Jun.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavetnici Novi Sad: ''Tražimo zabranu filma koji prikazuje Srbe kao okupatore KiM!''

Srpski sabor Zavetnici upozorava javnost na održavanje projekcije filma “Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!” koja je najavljena za ponedeljak uveče u Areni “Cineplex” u Novom Sadu, a čiji cilj je otvorena promocija terorističke OVK i nezavisnog Kosova.




Ističemo da je projekcija pomenutog filma koju organizuju prozapadne NVO poput fondacije BIRN Kosovo, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, foruma ZFD Beograd kao i američke ispostave >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << CIA za Balkan, tevelizije N1, deo projekta “Stvarni ljudi – stvarna rešenja” koji ima za cilj promovisanje dobrosusedskih odnosa između tzv. Kosova i Srbije. Finansijsku podršku ovom projektu pruža Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Ukazujemo na činjenicu da se u samom sadržaju filma srpska vojska i policija prikazuju kao okupatorske snage dok se pripadnici terorističke OVK predstavljaju kao legitimni borci za slobodu. Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve.

Film koji se navodno bavi tematikom međuljudskih odnosa Srba i Albanaca prenebregava činjenicu da su Srbi na Kosovu i Metohiji već godinama građani trećeg reda i žrtve politike terora i ucena koju nad njima sprovode secesionisti u Prištini.


   
Bivši dečanski monah (otac Nekatarije) i šiptarski terorista (desno) razgovaraju o "politici" i sudbini naroda koga je prvi izdali a drugi terorisao.    


Smatramo da je nedopustivo da se u okviru filma promoviše nekakva istorija “samostalnog Kosova”, a albanski narod prikazuje kao autohton na ovom prostoru jer je poznato da su Kosovo i Metohija vekovna srpska teritorija, a da Albanci do 1912. godine nisu uopšte imali zaokružen nacionalni entitet na prostoru Balkana.

Gradski odbor Zavetnika u Novom Sadu poziva nadležne organe da otkažu promociju ovog filma i ubuduće zabrane sve slične događaje koji imaju za cilj podrivanje ustavnog poretka Srbije i omalovažavanje srpskih žrtava.

Izvor: Zavetnici.rs


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   CIA

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Novi Sad: Filmska projekcija izmeštena iz bezbednosnih razloga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jun.2017, 13:33

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je iz bezbednosnih razloga, a posle pretnji ekstremističkih i profašističkih organizacija, izmestilo projekciju dokumentarnog filma "Kosovo, nazdravlje!" iz bioskopa "Arena sinepleks" u prostorije Medija centra Vojvodine.   "Nakon niza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.